Sweco telt Brabants fietsverkeer

/siteassets/nieuws/2020/vast-meetpunt.jpg

Sweco telt Brabants fietsverkeer

3 september 2020
Provincie Noord-Brabant heeft Sweco de opdracht gegeven om meer inzicht te geven in het aantal fietsers op het Brabantse fietspadennetwerk. Met deze data worden verkeersmodellen en fietsscans verder verbeterd en wordt het mobiliteitsbeleid geëvalueerd.

Sweco zal in Noord-Brabant 79 vaste fietstelpunten installeren, waar gedurende een periode van drie jaar 24 uur per dag het fietsverkeer wordt gemeten. Naast deze vaste metingen worden jaarlijks op circa 90 locaties periodieke metingen (14 dagen) uitgevoerd. Nieuw in het Brabantse telprogramma zijn de tellingen bij alle provinciale wegen in de provincie.

Nathan Hooghof, projectleider bij provincie Noord-Brabant: ‘Wij willen het gebruik van de fiets in onze regio verder stimuleren. Om het effect van deze maatregelen te meten, is het belangrijk dat we inzicht krijgen in het gebruik van het netwerk. Deze data is daarvoor cruciaal.’

Emiel Meijers, senior adviseur Smart Mobility bij Sweco: ‘We zijn er trots op dat we met deze opdracht kunnen bijdragen aan duurzame en veilige mobiliteit in de Provincie Noord Brabant.'

Voor de aanleg van de vaste meetlocaties werkt Sweco samen met partner Metrocount. Sweco is verantwoordelijk voor het projectmanagement, het uitvoeren van de periodieke tellingen, het controleren en valideren van de data en de levering van de data aan de Provincie Noord Brabant en aan het NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens).

Meer informatie?

Emiel
Meijers
Commercieel manager Mobility Solutions