0 van 0 resultaten voor ""

Bas Aumer

Teammanager geodata consultancy

De schoolbanken uit en de studietijd loslaten

Zo voelde het voor Bas Aumer toen zijn stage begon. Volledig blanco stapte hij bij Sweco binnen. “Het kan gek lopen”, doelt Bas op zijn kennismakingsgesprek. “Ik had vooraf geen idee wat ik kon verwachten. En na afloop liep ik laaiend enthousiast en vol energie weer naar buiten.” Nu, bijna drie jaren later en met zijn papiertje en ervaring op zak, voelt Bas diezelfde energie iedere dag opnieuw. En zet hij zijn GIS kennis in voor een klimaatadaptatiever Nederland. Als projectleider én teammanager.

Wat maakte dat je direct zo enthousiast was?

“Wat mij aansprak was de vrijheid die ik voelde en de ruimte die ik kreeg om te ontdekken. Het werd mij al snel duidelijk dat ik bij een ambitieuze club aan tafel zat. Bomvol kennis en expertise. En ik voelde mij direct als een vis in het water.

Ondanks dat ik middenin de coronaperiode startte, heb ik die afstand nooit gevoeld. Iedereen maakte tijd om mij te leren kennen. Dit maakt dat ik, ondanks dat ik sommige collega’s nog nooit in het echt heb gezien, toch iedereen ken. Daardoor werd mijn stageperiode nog interessanter.”

Om anderen een beeld te geven, kun je een stagedag met ons delen?

 1. 09:00 Bakkie koffie, dagplanning doornemen en de mail checken, lekker rustig beginnen.
 2. 10:00 Dagstart met het team. Hier worden zowel werk- als niet werk gerelateerde zaken besproken, heel gezellig!
 3. 11:00 Werken aan mijn FME script om satellietdata over stikstofdioxide geautomatiseerd binnen te halen.
 4. 12:30 Lunchen en een frisse neus halen.
 5. 13:30 Resultaten van het FME script bespreken met stikstofexperts van Sweco.
 6. 14:30 Belangrijkste punten uit de meeting verwerken in het stageverslag.
 7. 15:30 Meewerken aan een gaaf project voor het automatisch herkennen van zonnepanelen op daken.

Wat is je het meest bij gebleven uit je stage?

“De mensen en het leuke werk. Werken bij Sweco geeft je echt de mogelijkheid om iets bij te dragen aan de maatschappij. Naast mijn stageopdracht heb ik ook steeds meegewerkt in projecten. En zo de kans gekregen om te ontdekken waar mijn kracht ligt en waar ik energie van krijg. Met de aanmoediging ‘ga maar gewoon doen’ heb ik samen met collega’s twee tools mogen ontwikkelen om gemeenten snel inzicht te geven in de hoeveelheid zinloze verharding. En ook aan welke daken ze extra functies kunnen toekennen. Beiden bedoelt om groene oplossingen in stedelijk gebied toe te kunnen passen. Zo combineer ik mijn passie voor GIS met die andere passie: klimaatadaptatie. En heb ik aan mijn stage een hele leuke en betekenisvolle baan overgehouden.”

Heb je tips voor studenten die stagelopen bij Sweco overwegen?

 1. Gewoon doen. De mogelijkheden zijn hier oneindig.
 2. Je stage is een hele goede periode om te netwerken. Bij Sweco is iedereen enthousiast en bereid te helpen. Bel collega’s gewoon op, ook buiten je team. Los van dat het inhoudelijk super interessant is, komen de leukste gesprekken uit mijn belletjes voort.
 3. Let op dat het werken aan je stageopdracht niet ten koste gaat van de kans die je bij Sweco krijgt om mee te werken aan toffe projecten. Dit heeft mij in korte tijd veel gebracht.
 4. Maak gebruik van de vrijheid en de ruimte die je tijdens je stageperiode bij Sweco krijgt. Deze periode is om te leren en jezelf te ontwikkelen.

Enthousiast geworden?

Misschien zit tussen onze vele vacatures wel jouw droombaan. Bij Sweco zijn we namelijk altijd op zoek naar talent. Naar koplopers, creatieve breinen en waaghalzen die het verschil durven te maken. Neem gerust een kijkje, trek aan de bel als je vragen hebt of graag bij ons komt werken. De (virtuele) koffie staat klaar!

Vragen over werken bij Sweco of over onze vacatures?

Laat het ons vooral weten. Onze recruiters helpen je graag verder en kijken er naar uit je te spreken.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.