0 van 0 resultaten voor ""

Onderzoek Sweco vraagt meer aandacht voor veerkracht van vitale en kwetsbare infrastructuur

Extreme regenval komt steeds vaker voor in Europa. Verwachting is dat tijdens een zware zomerse bui rond 2050 ongeveer 25 procent meer regen valt dan nu. Het is dus belangrijker dan ooit om ook onze vitale en kwetsbare infrastructuur daar op voor te bereiden. Uitval van bijvoorbeeld ziekenhuizen, drinkwatervoorziening of ons openbaar vervoer kan flinke gevolgen hebben voor economie, bewoners en milieu. Ons nieuwste Urban Insight rapport (Expect the Unexpected) laat zien hoe we ook deze vitale en kwetsbare infrastructuur minder kwetsbaar kunnen maken voor klimaatextremen. Het rapport geeft handvaten voor projectmanagers en beleidsmakers om proactief plannen te maken waarmee de veerkracht van vitale en kwetsbare infrastructuur vergroot kan worden.

Weinig aandacht voor sociale infrastructuur

Experts van Sweco analyseerden het klimaatbeleid en de waterbeheerplannen van 26 Europese steden. Daarnaast namen ze interviews af bij diverse stadsvertegenwoordigers. Uit het onderzoek blijkt dat steden vooral nadenken over klimaatrisico’s voor technische infrastructuur (zoals wegen en elektriciteit) en minder over de risico’s voor sociale infrastructuur (zoals ziekenhuizen, drinkwatervoorziening en ouderenzorginstellingen). Ook crisiscentra, gevangenissen en banken kwamen zelden tot nooit voor in adaptatieplannen.

8 inzichten voor projectmanagers en beleidsmakers

Naar aanleiding van het rapport benadrukken de experts van Sweco dat er veel ruimte is voor verbetering van bijvoorbeeld risicoanalyses. De experts laten zien hoe steden zich kunnen voorbereiden op de nieuwe extremen van het klimaat en proactief kunnen plannen om de veerkracht van vitale en kwetsbare infrastructuur te vergroten. In het rapport staan 8 belangrijke inzichten waarmee projectmanagers en beleidsmakers kunnen werken aan vitale infrastructuur die is voorbereid op klimaatextremen.

 

 

Heb je een vraag aan ons over het whitepaper?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen ervoor dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.