0 van 0 resultaten voor ""

De 5 van Sweco

Innovatie

Sweco bestaat 5 jaar in Nederland, reden om stil te staan bij vijf dingen waar we trots op zijn. Trots zijn we op projecten, ideeën, samenwerkingen, onze collega’s, kennisontwikkeling én…. innovatie. Bij uitstek een item dat helemaal niet stilstaat, maar borrelt van de snelheid. Deze voortdurende drive voor verandering en verbetering is één met Sweco en keert telkens terug in de kennis en oplossingen die wij bieden voor onze klanten.

Innovatiecafé als interne motor

Elke maand vindt binnen Sweco het Innovatiecafé plaats. Een initiatief van collega’s die er de vaart in houden en een platform bieden voor inspiratie en ideevorming binnen de organisatie. Via pitches wordt de samenwerking gezocht, ideeën aangescherpt, tools aangereikt en klanten benaderd. Zo houden we onze geest vlijmscherp. Sweco Nederland staat daarbij niet in haar eentje, want internationaal wisselen we ook vele ideeën en kennis uit. Het ‘innovation network of expertise’ bundelt al deze kennis, zodat we lokaal en internationaal sterk staan.

Sweco’s reuzenpanty

Een reuzenpanty die vies water tegenhoudt. Een reuze-idee, zo bleek. En het toonbeeld van innovatie. Want na hevige regenbuien lopen riolen soms over, waardoor allerlei rioolrestanten zoals papier, bladeren en ander zwerfvuil in onder andere sloten, singels terecht komen. Onwenselijk en onhandig. Sweco ontwikkelde de Vuilfuik®, een grote filter in de vorm van een reusachtige panty die aan de rand van een riooloverstort hangt en rioolrestanten in het oppervlaktewaterwater voorkomt. Vuilfuiken kunnen bijvoorbeeld aan een aparte opvangbak in de sloot bevestigd worden en zijn nauwelijks zichtbaar. Meer innovaties van Sweco vind je op onze website.

Twee mannen aan het werk met de 'reuzenpanty' Vuilfuik van Sweco

Sociale innovatie: Staat van je Straat

Een sociale innovatie, zo noemde de jury van de Doe & Durf competitie Staat van je Straat. We koppelden een normaal gesproken abstract probleem, klimaatverandering, aan een belangrijk moment in iemands leven, namelijk het kopen van een huis. Met Staat van je Straat zie je in een oogopslag in hoeverre de straat waarin je wilt wonen, bestand is tegen overstroming, wateroverlast, droogte en hitte.

Niet zo gek dat de jury van Doe & Durf onze jonge ingenieurs in 2017 beloonde met de winst. Inmiddels is Staat van je Straat uitgebouwd tot een volwaardig label waarmee we gemeentes adviseren bij hun klimaatbeleidsplannen.

Laptop met software van Staat van je straat erop

Eigen bedrijfsvoering

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenleving en de steden van de toekomst. Ons werk leidt tot duurzame gebouwen, efficiënte en veilige infrastructuur en toegang tot elektriciteit en schoon water. Sweco Nederland helpt haar klanten en hun stakeholders dagelijks in het behalen van hun duurzaamheidsdoelen en wij helpen hen om leiderschap te tonen in het creëren van een duurzame leefomgeving.

Ook verbeteren we onze eigen prestaties als werkgever en als lid van de maatschappij. Dat doen we op veel verschillende manieren. We kijken scherp naar onze eigen bedrijfsvoering: van afval, mobiliteit tot de inrichting van onze kantoren. Ook nemen we deel in een aantal Green Deals, zijn we aangesloten bij het ‘Anders Reizen’ netwerk en hebben we de ambitie om in 2035 volledig circulair CO2-neutraal te zijn binnen de eigen bedrijfsvoering.

Electrische Sweco auto van BMW

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.