0 van 0 resultaten voor ""

Altijd in
beweging

 

Vikki, Iwan en Emma doen het

Of de move die je voor ogen hebt ook daadwerkelijk jouw droompad blijkt, weet je alleen als je het probeert. Met een gezonde dosis lef volgden Vikki Wardley, Iwan Vossen en Emma Penn hun hart. Zij gooiden hun carrière over een totaal andere boeg. Het bracht hen trots, energie en vertrouwen. Nieuwsgierig? Lees verder.

Vikki Wardley Een wereld van verschil

De oversteek van de Australische metropool Perth naar het Nederlandse monumentale Leiden was voor teammanager Vikki Wardley al een sprong in het diepe. Toch gooide ze er nog een tandje bovenop door van een Engelstalig bedrijf in fossiele brandstoffen over te stappen naar een Nederlandstalig ingenieursadviesbureau dat volop bezig is met een betere toekomst. “Na verloop van tijd ging mijn hart steeds luider spreken. Ik wilde mijn tijd en energie stoppen in werk waar ik de wereld mooier mee maak.”

 

“Nu als civiel techneut in de infrastructuur werk ik direct met klanten aan projecten waarmee ik dagelijks een positieve impact maak voor onze leefomgeving. Het gevoel van trots heb ik weer teruggevonden, op mijn werk én mijn werkgever. Ik voel me welkom, collega’s hebben veel geduld en ik krijg vanuit alle hoeken hulp. We hebben we zelfs tweemaandelijkse meetings met ‘de anderstaligen’. Dit geeft me een fijn gevoel.”

Iwan Vossen Een vat vol mogelijkheden

“Je kan alles doen waar je hart ligt, maar maak het kenbaar.” Dit is wat Iwan Vossen, opgeleid als projectmanager externe veiligheid, altijd hoorde van zijn toenmalige manager. Dus pakte Iwan de kans om bij de internationale implementatie van een nieuw ERP-systeem betrokken te zijn met beide handen aan. Totaal iets anders, maar wel een stap voorwaarts richting zijn ambities: complexe situaties oplossen, in een omgeving waar hij veel energie van krijgt.

 

“Ik wilde meer regie pakken op zaken waar ik energie van krijg. En die ‘zoektocht’ bracht me van adviseur naar projectleider en vanuit daar naar projectcontroller. In deze voor mij nieuwe rol wil ik projectleiders blij maken door de systemen zo veel mogelijk vóór hen te laten werken. Tegelijkertijd leer ik vooral ‘on the job’ en van de finance specialisten om mij heen. Wanneer de fase met jonge kinderen voorbij is, we weer wat meer slapen en ruimte thuis hebben, wil ik graag de master Finance and Control gaan doen. Maar…alles op zijn tijd!”

Emma Penn-de Kleer Leidinggeven is een vak

Ooit de stap maken van haar HR specialisme learning and development, naar een leidinggevende functie buiten dit vakgebied. Dit zong al een tijdje in Emma haar hoofd. Zelf vulde ze in dat dit bij Sweco geen optie was. Onzin vond Jeroen Steenbergen, afdelingshoofd en de manager die samen met haar deze nieuwe stap inkleurde. Hij was juist op zoek naar ‘Emma’s’; professionals zonder technische opleiding die een andere kijk ter tafel brengen.

“Deze insteek geeft veel vertrouwen. Ik ben geen civiel ingenieur en die ambitie heb ik ook niet. Wel kan ik groepen een stap verder brengen. Sinds kort ben ik dan ook teammanager. Ik geef leiding aan  een team vol techneuten. Daarnaast geef ik samen met de andere teammanagers vorm aan het totale team dat werkt vanuit onze vestiging in Alkmaar. Op deze manier voegen we naast onze rol als teammanager ook ieder vanuit ons specialisme echt iets toe voor de totale groep. Denk aan projectmanagement, commercie, finance en persoonlijke ontwikkeling. Zo leren we veel van elkaars expertise en de frisse blik van de ander.”

Zó geven we ruimte aan groei en energie

Sweco bruist van de ideeën en expertise. Hier ontstaan de beste oplossingen voor onze klanten én de maatschappij. Groei, vooruitgang en innovatie stimuleren we dan ook volop. We helpen onze mensen die kansrijke berg op, maar tillen ze niet. Doordat je jezelf blijft ontwikkelen en onderdeel bent van het grootste ingenieursadviesnetwerk van Europa, weet je dat je erop kunt vertrouwen dat je je kennis en talenten altijd ergens kunt inzetten.

Denk jij weleens na over de toekomst?

Wij doen niet anders. En daardoor ontstaan mooie projecten en verhalen. Ontvang 10x per jaar meer nieuws over toonaangevende innovaties, projecten en persoonlijke verhalen in je mailbox. Weet hoe de wereld verandert en wij, samen met jou, het verschil maken. Elke dag opnieuw.