0 van 0 resultaten voor ""

4 keer Sweco

Van barrière naar verbinding

Een park op pootjes, wonen op hoogte, snel van A naar B. In de stad van de toekomst worden barrières beslecht. Ruimte is schaars, de vraag naar woningen en groene ruimte in stedelijke gebieden is groot. Misschien ooit een onmogelijke puzzel, maar deze optelsom leidt tot juist nieuwe mogelijkheden. Dat kan heel ingrijpend, zoals de ondertunneling in Maastricht, maar kan ook eenvoudig met een groene brug over het spoor. De kansen tot verbinding liggen er volop.

1. Stationsgebieden

In onze whitepaper Stationsomgevingen gaan we in op welke manier stationsgebieden slimmer zijn te gebruiken om woningnood tegen te gaan, stadsdelen beter met elkaar te verbinden en allerlei maatschappelijke functies te integreren. De uitkomsten zijn opmerkelijk: door de ruimte boven en rond het spoor beter te benutten kunnen tal van maatschappelijke uitdagingen worden opgelost. Zo creëren we op een rendabele manier beter leefbare steden.

Luchtfoto van Stationsgebied van de toekomst

2. Ondertunneling A2-Maastricht

De Groene Loper in Maastricht is inmiddels al lang en breed geopend, de 1.800 bomen van 11 soorten tussen Europaplein en Meerssen doen nauwelijks meer denken aan de oude verkeersader die hier de stad in tweeën hakte. Over de lengte van maar liefst 2,3 kilometer is hier een tunnel aangelegd waardoor de doorstroming is verbeterd. Maar deze ingreep leverde ook nieuwe kansen voor het stedelijk gebied: een groen park en zo een gezonde en fijne plek voor bewoners. Sweco was betrokken bij de aanbestedingsprocedure, het projectmanagement en de begeleiding van de realisatie.

Luchtfoto van ondertunneling van A2

3. Treinviaduct-Delft

Het spoorviaduct in hartje Delft bepaalde lang de skyline en zorgde voor veel overlast en veiligheidsrisico’s. Met het toenemende treinverkeer op dit tracé was het tijd voor actie. Met de aanleg van de tunnel werd ook meteen het maaiveld (het erboven gelegen gebied) opnieuw ingericht met onder meer een trambaan, wegen, groenvoorzieningen en stadsverlichting. Sweco ontwierp de tunnel en de maaiveldinrichting en verzorgde daarnaast de vergunningaanvragen.

Spoortunnel en treinviaduct in Delft

4. Ringweg-Groningen

Gemeente, provincie en Rijk hebben samen een plan gemaakt voor de ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. ‘Aanpak Ring Zuid’ gaat ervoor zorgen dat het verkeer vlotter doorstroomt en dat alle bestemmingen in de stad beter bereikbaar worden. De weg wordt beter ingepast in de omgeving zodat de leefbaarheid en verkeersveiligheid toeneemt. Grijs maakt ruimte voor groen. Sweco adviseerde tijdens de planvorming, contractvoorbereiding en aanbesteding en is nu op technisch vlak namens het projectbureau nauw betrokken bij de realisatie.

Luchtfoto van Ringweg Groningen

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.