0 van 0 resultaten voor ""

Waterhub: halte als iconische stadspoort

Sweco werkt in een partnership met de Waterbus, Van Hattum en Blankevoort en Public Domain Architecten aan de ontwikkeling van de Waterhub bij de Erasmusbrug in Rotterdam. In het Magazine ‘Waterbus 15 jaar vervoer over water’ staat een enthousiasmerend artikel over de Waterhub en de betrokken partners.

De Waterhub is een initiatiefproject voor waterhalte+ voor de Waterbus, de grootste speler op het gebied van openbaar vervoer over water in Nederland. De halteplaats is nu alleen een stalen ponton op de rivier. Het idee is deze halte te upgraden naar een waterstation waar reizigers comfortabel kunnen wachten en waar extra voorzieningen worden toegevoegd zoals horeca-activiteiten, middenstandsfuncties, pick up point-bestellingen en uitgebreide informatievoorziening.

Groei aantallen reizigers
De reizigersaantallen van de Waterbus zijn afgelopen jaren gegroeid van 1,3 miljoen naar 1,8 miljoen. De Waterbus en haar opdrachtgevers willen de komende jaren nog meer forenzen, toeristen, bewoners en bezoekers over water vervoeren. Het netwerk voor openbaar vervoer over water in Rotterdam wordt daarmee versterkt en verder uitgebreid. De ontwikkeling van de Waterhub bij de Erasmusbrug is een uitgelezen kans om diverse vormen van openbaar vervoer strategisch meer op elkaar te laten aansluiten. De Waterhub kan daarmee worden gezien als een nieuwe attractieve ‘waterpoort’ naar de stad.

Bijdrage Sweco
Sweco draagt in het partnership bij met haar netwerk, (bouw)technische expertise, stakeholder- en vergunningenmanagement en vastgoedmanagement. Op dit moment werken we aan commitment van Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam om medewerking te verlenen aan dit initiatief. Gemeente Rotterdam geeft daar binnenkort uitsluitsel over.

CONTACT
Jan Nijhof
Directeur Business Development & Commercie
T 06 53 37 67 32
E jan.nijhof@sweco.nl

CONTACT
Leonie van den Hoek
Adviseur
T 06 12 89 63 06
E leonie.vandenhoek@sweco.nl

MEER INFORMATIE
Artikel ‘Waterhub: halte als iconische stadspoort’ in magazine ‘Waterbus 15 jaar vervoer over water’
Mobiliteit en infrastructuur