0 van 0 resultaten voor ""

Urban Insight rapport: Veel steden niet voorbereid op extreem weer

De hevige regenval en overstromingen van de afgelopen zomer, samen met het alarmerende rapport van het IPCC over extremer weer, richten alle ogen op de watervoorziening en het waterbeheer in onze steden. Om een ​​gezonde toekomst veilig te stellen en storingen in het systeem te voorkomen, stelt Sweco in een nieuw rapport drie waterstrategieën voor.

Het laatste rapport van de IPPC luidt de noodklok over de verwoesting die veroorzaakt is door de frequentere en uitgebreidere regenval en overstromingen. Op veel plaatsen in de wereld zijn we afgelopen zomer met de neus op de feiten gedrukt. Denk aan Limburg in ons land, Nordrhein-Westfalen in Duitsland, Namen in België, Gävle in Zweden en Hunan in China. De rioleringsstelsels in veel Europese steden, die vaak meer dan 100 jaar geleden zijn aangelegd, zijn niet voorbereid op zulke omvangrijke overstromingen. Als zoetwater- en rioleringssystemen in Europese steden verslechteren, kan de rioleringsinfrastructuur binnen 10 tot 20 jaar instorten als gevolg van het falen van het materiaal.

Tegelijkertijd zijn droogte en een tekort aan water realiteit geworden. Als er geen verandering komt in het wereldwijde waterverbruik, zal de vraag naar water in 2030 het beschikbare aanbod met 40 procent overtreffen door de groeiende bevolking, toenemende verstedelijking, klimaatverandering en een verschuiving in onze voedselconsumptie.

De toegenomen frequentie van extreme weersomstandigheden zorgt voor verhoogde gezondheids- en veiligheidsrisico’s in heel Europa. Er zijn maatregelen nodig om de risico’s op overstromingen, vervuiling en gezondheidsrisico’s te minimaliseren. – Tia Savolainen, adviseur waterbeheer bij Sweco Finland en medeauteur van het rapport

Het rapport belicht de uitdagingen die onze ingenieurs en ontwerpers hebben geïdentificeerd en onthult mogelijke baanbrekende innovaties in ondergrondse en oppervlaktewatersystemen die een directe invloed hebben op onze gezondheid.

“Om een ​​toekomst veilig te stellen met voldoende schoon water en succesvol waterbeheer dat systeemstoringen voorkomt, stellen we drie waterstrategieën voor die ook gezondheidsproblemen aanpakken. Ten eerste moeten we ruimte teruggeven aan water en mensen, ten tweede de natuur in steden terugbrengen en ten derde afvalwater verminderen, hergebruiken en zuiveren”, legt Steven Raes, adviseur milieutechnologie bij Sweco Belgium en coauteur van het rapport uit.

 

Urban Insight

“Healthy water cities ” is de derde in een reeks Urban Insight-rapporten van Sweco over het onderwerp stedelijke gezondheid en welzijn, waarin experts specifieke ideeën, oplossingen en wetenschappelijke bevindingen benadrukken die nodig zijn om veilige en veerkrachtige toekomstige stedelijke omgevingen te plannen en ontwerpen.

Urban Insight is het 10-jarige internationale kennisprogramma van Sweco gericht op de uitdagingen in de stad van de toekomst. Samen met klanten, partners en de samenleving ontwikkelen én delen we data en feiten over ontwikkelingen in Europese steden, vanuit het perspectief van haar bewoners.

Brug met fietsers in gebied met water, gebouwen en veel groen in Düsseldorf, Duitsland

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Copy link
Powered by Social Snap