0 van 0 resultaten voor ""

Uitslagen verkeersonderzoek fietsers van RTL Nieuws en Sweco bekend

Gepubliceerd op: 13/04/2022

 

50 kilometerweg is dodenweg voor fietsers: meer fatale ongelukken

Op wegen waar een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt en zowel fietsers als auto’s op de rijbaan rijden, vallen relatief veel fietsdoden, blijkt uit het onderzoek van RTL Nieuws en Sweco. Wie over zo’n weg fietst, loopt bijna negen keer zoveel risico om een dodelijk ongeluk te krijgen als op een vrijliggend fietspad. Samen met RTL Nieuws onderzocht Sweco voor elke Nederlandse gemeente hoeveel van de veelgebruikte fietsroutes binnen de bebouwde kom over 50 kilometerwegen lopen. De conclusies zijn vandaag in het nieuws. 

Het nieuwsbericht is woensdagochtend 13 april te zien in het RTL Nieuws en staat ook online.

“Tien procent van de fietskilometers wordt afgelegd op 50 kilometerwegen, maar ze zorgen voor 40 procent van de dodelijke ongelukken”, verduidelijkt Hans Drolenga, adviseur mobiliteit bij Sweco.

Volgens Drolenga zijn er veel mogelijkheden om de risico’s te verlagen: “Het aanleggen van fietspaden of terug naar 30 kilometer per uur op sommige wegen. Dan hebben we minder ongelukken en vooral minder ernstige ongelukken.”

De rest van het bericht – inclusief de interactieve kaarten – vind je op de website van RTL Nieuws.

Nick Renooij

Head of Press

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.