0 van 0 resultaten voor ""

Sweco wint prestigieuze Bentley Award met baanbrekende digitaliseringsaanpak

Uit 400 internationale inzendingen is Sweco’s digitaliseringsaanpak voor projecten gisteravond uitgeroepen tot winnaar van Bentley Awards in de categorie ‘Project Delivery’. Volgens de jury is onze aanpak dé toekomst voor het beheersen van projecten wereldwijd. Onze gedigitaliseerde en succesvolle aanpak in projecten wordt door hen geroemd en bekroond.

Wendbaar in projecten

In Groot-Brittannië is Sweco toonaangevend en internationaal koploper als het gaat om digitalisering middels BIM in projecten. Onze Britse, Zweedse en Nederlandse experts hebben hun kennis hierop verenigd en met behulp van Bentley het innovatieve ProjectWise ontwikkeld. Deze baanbrekende aanpak gaat een stap verder dan tot op heden gerealiseerd. Het gaat hier om een live omgeving waar klanten en stakeholders binnen een project te allen tijde inzicht hebben gedurende de levensduur van hun project. Met als ultiem doel de verwachtingen van het project succesvol te managen en wendbaar te realiseren.

Een vernieuwd ontwerpproces

Christiaan Post, BIM Expert die voor dit project nauw samenwerkte met Sweco experts uit de UK en Zweden: “De toekomst kun je maar mondjesmaat inkleuren. Onze aanpak zorgt ervoor dat hetgeen wat we kunnen voorspellen, vroegtijdig aan het daglicht komt en hetgeen ad-hoc op ons afkomt, we direct op kunnen reageren. Deze methode verzekert een vernieuwd ontwerpproces, in plaats van focus hebben op enkel een stuk gereedschap of een product. Doordat we klanten een continue weergave van de werkelijkheid kunnen geven, weten zij wat er vandaag, morgen en over jaren op hen afkomt qua beheer en onderhoud en dus qua kosten. Het is onderdeel van een culturele verandering waarbij we veel meer focus hebben op asset-prestaties dan op het halen van deadlines. Zo laten we onze klanten de voordelen van Sweco’s digitaliseringsstrategie dagelijks ervaren.

Deze award geeft ons een extra boost om onze weg met volle kracht te vervolgen. We laten hiermee bij uitstek de kracht van Sweco zien. Het geeft ons vertrouwen en stuwt ons in Europa op. Samen zijn we in staat om succesvolle digitaliseringsstrategieën op te zetten en in de praktijk te brengen.”

Wat houden de Bentley Awards in?

De Bentley Year in Infrastructure Awards wordt jaarlijks uitgereikt door Amerikaanse software provider Bentley en beloont nieuwe en baanbrekende ontwikkelingen in de internationale infrastructuur. Zestien onafhankelijke juryleden selecteerden de in totaal 57 finalisten uit 400 nominaties die werden ingediend door 330 organisaties uit meer dan 60 landen.