0 van 0 resultaten voor ""

Sweco werkt aan herinrichting stationsgebied Leeuwarden

Het stationsgebied van Leeuwarden is een van de belangrijkste entrees naar de binnenstad. Op een gemiddelde werkdag passeren op het treinstation circa 18.000 reizigers. Elke dag telt circa 2.100 busritten van en naar het busstation. Veel bezoekers van de binnenstad komen dus per trein of bus.

De gemeente Leeuwarden wil ze graag gastvrij ontvangen met een aantrekkelijke en logische wandelroute vanaf het hoofdstation naar de binnenstad. De gemeente heeft een nieuw ontwerp gemaakt dat voorziet in deze ambitie en zette hiervoor een tender op de markt. Onlangs werd bekend dat K. Dekker Bouw & Infra/Sophia Engineering Bouw en Infra in samenwerking met sweco het Design & Construct-contract voor de herinrichting van het stationsgebied zullen verzorgen.

Werkzaamheden Sweco
De werkzaamheden bevatten onder andere uitbereiding van de huidige fietskelder met 1.500 plaatsen, realisatie van het nieuwe busstation op de locatie van het bestaande busstation en alle wegen er omheen. Sweco verzorgt het omgevingsmanagement, het vergunningentraject, de system engineering en doet alle benodigde voorbereidende engineeringwerkzaamheden op bouwkundig en civiel gebied.

Gebied blijft goed bereikbaar
Sweco werkt al jaren aan diverse projecten voor Vrij Baan Leeuwarden, waaronder de Haak om Leeuwarden. De opgedane omgevingskennis en ervaring zetten we in bij de herinrichting van het stationsgebied. Tijdens de herinrichting is het uitgangspunt dat het hele gebied goed bereikbaar en veilig blijft voor reizigers en omwonenden.

Uitstraling en allure
Het werk voor de herinrichting begint naar verwachting eind januari 2016 en moet in augustus 2017 zijn afgerond. Het stationsgebied zal na alle aanpassingen een uitstraling en allure krijgen die past bij een gastvrij en intensief gebruikte stadsintree.

CONTACT
Shanti Faber
Senior projectleider
T 06 20 33 65 20
E shanti.faber@sweco.nl