0 van 0 resultaten voor ""

Sweco verzorgde contractmanagement voor vandaag geopende skatebaan Zeeburgereiland

Vandaag levert de gemeente Amsterdam op Zeeburgereiland de grootste betongesmeerde skatebaan van Nederland op. Deze skatebaan is 3100 m2 en kent verschillende moeilijkheidsgraden. De skatebaan is opgefleurd met een speciaal ontworpen en uitgevoerd tegeltableau: een uniek object middenin de stad! Sweco verzorgde voor de realisatiefase van de skatebaan het contractmanagement en het technisch management.

Dit was een opdracht vanuit de raamovereenkomst die Sweco samen met Fugro heeft met het Ingenieursbureau van Amsterdam. 

Contractmanagement
Voor de realisatie van de skatebaan waren twee contracten afgesloten met twee verschillende aannemers: een contract voor de fundering en park, uitgevoerd door KWS Infra B.V. en een contract voor de skatebaan, uitgevoerd door SkateOn B.V. De opdracht voor Sweco was om de aanbestedingen en realisatie van beide contracten te begeleiden, de vele raakvlakken tussen beide contracten, de omgeving en het kunstproject te managen én de planningen op elkaar aan te laten sluiten.

Contractmanager Taco Groeneveld: ‘De skatebaan is een heel bijzondere invulling van de openbare ruimte. De wijze waarop de gemeente Amsterdam hier vorm aan heeft gegeven maakt dit project uniek. In contractmanagement voor grote projecten heeft Sweco veel ervaring, maar we werken niet altijd aan zo’n uniek project, een skatebaan van 3100 m2 waar de inwoners van Amsterdam en ver daarbuiten, veel plezier van zullen gaan hebben. Ik ben er echt trots op!’