0 van 0 resultaten voor ""

Sweco ondertekent convenant voor duurzamere woningbouw

Op donderdagmiddag 29 september tekenden in Bussum meer dan zeventig organisaties een convenant om duurzamer, toekomstbestendiger woningen te bouwen. Alex Hekman tekenden het convenant namens Sweco. In het convenant staan ambitieuze afspraken – strenger dan de huidige wettelijke norm – zodat er sneller, goedkoper en duurzamere woningen gebouwd kunnen worden.

Landelijke norm voor duurzame woningbouw

De afgelopen tijd was bij diverse overheidsinstanties en (bouwende) ontwikkelaars een groeiende behoefte aan afspraken op het gebied van duurzame woningbouw. Bijvoorbeeld op het gebied van circulariteit, natuurinclusief bouwen, klimaatadaptatie en energiegebruik. Om die reden stelden provincie Utrecht en Metropoolregio Amsterdam het convenant op. Ze deden dat in samenspraak met vertegenwoordigers van bouwbedrijven, ontwikkelaars en overheidsinstellingen. Al deze partijen streven er naar om de afspraken over de woningbouwnormen landelijk te laten gelden.

Alex voor gebouw

We zijn ons ervan bewust dat het klimaat op lange termijn zal blijven veranderen. Daarnaast heeft de extreme neerslag en overstromingen in Limburg in juli 2021 laten zien dat er altijd weerssituaties zijn die groter zijn dan eisen en normen die we stellen. Sweco integreert daarom aanpasbaarheid op de lange termijn in haar ontwerpen – Alex Hekman, Business Director Water

SUCCES-tool voor klimaattoetsing

Om nieuwe woningbouw te kunnen toetsen aan de eisen uit het convenant heeft Sweco de SUCCES (Sweco Urban Climate Change Effect Scan) klimaattoetsing ontwikkeld. Met deze toolkit kan snel de klimaatbestendigheid van woningbouwprojecten of nieuwbouwlocaties worden getoetst. Zo dragen we bij aan het klimaatbestendig ontwikkelen van de woningbouwopgave in Nederland. Wil je meer weten over de SUCCES-tool? Neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina.

Meer weten over de SUCCES-tool? Neem contact met ons op

Wij vertellen je graag meer. Onze experts staan voor je klaar.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maartje Meijer

Directeur communicatie