0 van 0 resultaten voor ""

Sweco ondersteunt Rijkswaterstaat bij nieuwbouw strooiloods Lindenholt in Nijmegen

Winterse omstandigheden als vorst, ijzel, sneeuw en mist hebben invloed op wegen en verkeer en kunnen veel overlast veroorzaken voor weggebruikers. In opdracht van Rijkswaterstaat werkt Sweco aan een nieuwe zoutloods en materieelstalling in Nijmegen zodat het verkeer in de regio minder hinder ondervindt van gladheid veroorzaakt door ijzel of sneeuw.

De strooiloods in Nijmegen zal als steunpunt voor de regio fungeren en geeft ruimte aan een loods voor de opslag van strooizout, een gebouw voor personeel voor coördinatie van strooidiensten en een grote overkapping voor materieel. De nieuwe loods ligt direct naast de A73, de N324 en de N326 zodat de strooiwagens binnen 2 uur op alle wegen in de regio, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, curatief en preventief kunnen strooien.

 

Herkenbare uitstraling

Via de bestaande raamovereenkomst vroeg Rijkswaterstaat aan Sweco om een eerder ontwerp voor een strooiloods  aan te passen voor de situatie in Nijmegen. Op deze manier wil Rijkswaterstaat zorgen voor een herkenbare uitstraling en geüniformeerde werkprocessen. Sweco gaat het eerdere ontwerp ombouwen naar een definitief ontwerp, vervolgens naar een uitvoering gereed ontwerp met bestek en tekeningen. Daarna assisteren we Rijkswaterstaat bij de aanbesteding van de bouw en begeleiden we de uitvoering.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.