0 van 0 resultaten voor ""

Sweco neemt Bureau Stedelijke Planning over

Sweco en Bureau Stedelijke Planning gaan per vandaag samen verder. Met de hoogwaardige kennis en ervaring van Bureau Stedelijke Planning versterkt Sweco haar positie in de stedelijke gebiedsontwikkeling. Voor Bureau Stedelijke Planning biedt de integratie met Sweco een uitbreiding van de expertise op het gebied van stedenbouw, mobiliteit, landschapsarchitectuur, duurzaamheid en realisatie.

Kennis en kunde op het gebied van stedelijke ontwikkeling is relevanter dan ooit: de druk op de ruimte, klimaatverandering en de vraag naar woningen leiden tot een complex stedelijk vraagstuk. De gezamenlijke kennis en ervaring van Sweco en Bureau Stedelijke Planning is daarin van onderscheidende waarde.

 

De samenvoeging met Sweco is een mooie vervolgstap in de sterke groei die Bureau Stedelijke Planning de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Het biedt veel kansen voor zowel onze opdrachtgevers als medewerkers om hiermee onze dienstverlening op het gebied van project- en gebiedsontwikkeling uit te breiden en zo optimaal in te spelen op de behoeften van de toekomst.

– Pieter van der Heijde, CEO Bureau Stedelijke Planning

Bureau Stedelijke Planning is vooral in de planfase van stedelijke ontwikkeling betrokken, vanuit de specialismen wonen, werken, winkelen, vrije tijd en projectmanagement. Deze kennis komt samen in de transformatie van (centrum)gebieden waarin het bureau is gespecialiseerd.

Met Sweco wordt met deze expertise en portfolio de bestaande kennis ten aanzien van gebiedsontwikkeling, realisatie, planontwikkeling en andere integrale thema’s versterkt en van grotere waarde voor klanten en medewerkers. Van klimaat, watervraagstukken, ecologie, mobiliteit tot bouw. Deze stap past uitstekend in de strategie van Sweco om zich verder te ontwikkelen als beste ingenieursadviesbureau van Nederland.

 

Er is veel synergie tussen onze organisaties. Met deze overname zetten we verdere stappen in onze strategie en verstevigen we onze expertise op het vlak van de stedelijke planning zodat we nog meer waarde voor onze klanten kunnen genereren.

– Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland

Medewerkers, klanten en stakeholders zijn per heden geïnformeerd. Bij Bureau Stedelijke Planning werken in totaal 50 professionals (waarvan 20 zzp’ers). Zij realiseerden in 2020 een jaaromzet van € 4,2 miljoen en zijn betrokken bij toonaangevende projecten zoals Haven-Stad Amsterdam, Merwe-Vierhavengebied Rotterdam, Central Innovation District Den Haag, Luchthavengebied Eindhoven en Spoorzone Leiden.

Nick Renooij

Head of Press

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.