0 van 0 resultaten voor ""

Gepubliceerd: november 4, 2020

Sweco met twee teams in finale innovatieve Doe & Durf-competitie

Maar liefst twee teams van Sweco staan in de finale van de Doe & Durf-competitie, waarbij NLIngenieurs jonge ingenieurs beloont voor hun innovatieve ideeën. Sweco staat nu voor de vijfde keer op rij in de finale. Op 19 november pitchen onze finalisten hun ideeën Ecopark en Water bij de Wei tijdens de online finaledag.

Innovaties voor leven met water 
Het thema van de Doe&Durf-competitie is dit jaar Leven met water. Aan de deelnemers de uitdaging om binnen dit thema innovatieve, toepasbare oplossingen te ontwikkelen die impact hebben op de toekomst 

Een parkeerplaats met kameleonachtige eigenschappen  
Groen-blauw is de toekomst voor de stad. Meer groen en water geeft een welkome verkoeling en verlaagt de temperatuur in de stad. De Ecopark is een groen-blauwe parkeerplaats vol vernuftigheden. Op deze innovatieve parkeerplaats staat je auto op licht- en waterdoorlatende platen. Onder deze platen bevindt zich een natuurvriendelijke wadi waar we water filteren, infiltreren én afvoeren. Daarmee is de Ecopark een parkeerplaats, groenvoorziening, regenwaterafvoer, waterberging en waterzuivering in één. Zo leven we samen met water in de steeds drukker en voller wordende stad 

Samenslim inspelen op behoefte van de natuur 
Waterbijdewei.nl is een platform om de samenwerking tussen boeren en waterschappen te stimuleren. We zien dat wateroverlast en droogte vaak locatie specifiek is. We brengen deze groepen samen, die via het platform locatiespecifieke informatie met elkaar kunnen delen. Zo kunnen zij op basis van actuele gegevens de dialoog met elkaar aangaan en elkaar helpen bij de impact van wateroverlast en droogte. We initiëren hiermee laagdrempelige communicatie. De feedback van agrariërs kan een waterschap helpen bij hun waterbeleid en stelt hun in staat om sneller bij te sturen in de uitvoering. Dit scheelt een hoop tijd, geld én water.  

Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland“Nieuwsgierige professionals die slim en creatief omgaan met de bijna onuitputtelijke bron van kennis en expertise die Sweco rijk is. En dit weten te verbinden aan de vraagstukken van onze klanten. Dát is waar onze innovatiekracht ontstaat. Onze jonge en talentvolle experts laten wederom zien wat we in ons mars hebben en zijn keer op keer in staat om de finale te bereiken.”