0 van 0 resultaten voor ""

Sweco met oplossing stikstofprobleem in finale Doe & Durf-competitie

Opnieuw staat Sweco in de finale van de Doe & Durf-competitie, waarbij NLingenieurs jonge talenten beloont voor hun innovatieve ideeën. Voor de achtste keer op rij staan de ingenieurs van Sweco met één of meerdere ideeën in de finale, die ze in 2017 en 2022 al wisten te winnen. Op 9 november pitchen de finalisten hun innovatie LandBouwer tijdens de finaledag en wordt de winnaar gekozen.

Innovaties voor stikstofprobleem

Het thema van de Doe & Durf-competitie is dit jaar ‘stikstof’. De opdracht voor de deelnemers is om binnen dit thema innovatieve en toepasbare oplossingen te bedenken die impact hebben op de toekomst.

LandBouwer: applicatie voor meer regie bij agrariërs

Agrariërs worden vaak gezien als onderdeel van het stikstofprobleem, maar zij kunnen juist een belangrijke rol spelen in de oplossing. Met LandBouwer, het innovatieve concept van team Sweco, krijgen agrariërs de regie in handen. Deze applicatie geeft een totaaloverzicht van beschikbare data en (GIS-)informatie en stimuleert agrariërs om hun manier van werken op een positieve manier te veranderen. Dat draagt bij aan stikstofvermindering, biodiversiteitsvergroting, waterkwaliteitsverbetering en duurzame herinrichting van het landschap.

De jonge talenten van Sweco laten met dit idee en deze applicatie wederom zien wat je kunt bereiken als je kennis en krachten bundelt. En als je gebruik maakt van de onuitputtelijke expertisebron die Sweco is. Teamleden Iris, Selma, Adriaan, Rik en Sander weten dit te verbinden aan de actualiteit en de klantvraag. Dit is waar innovatie ontstaat en onze mensen impact maken. – Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland.

Nick Renooij

Head of Press