0 van 0 resultaten voor ""

Sweco kwartaalcijfers: vraag naar ingenieursdiensten neemt toe

Gepubliceerd op: 27/10/2022

Uit de vandaag gepresenteerde kwartaalcijfers blijkt dat Sweco Group in het derde kwartaal met 9% de sterkste organische groei in 10 jaar doormaakt. Met een totale omzet die 15% hoger ligt als in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van Sweco AB bedroeg SEK 5.372 miljoen over het eerste kwartaal, tegen SEK 4.691 miljoen in diezelfde periode vorig jaar.

Sweco Nederland: werkvoorraad en omzet groeien

Sweco Nederland maakt een organische groei van 11% door in deze periode. De omzet ligt met 49,7 miljoen euro ruim 13% hoger dan in het derde kwartaal vorig jaar (43,9 miljoen euro). De EBITA-marge blijft met 7,5% gelijk met die in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantrekken van de vraag naar ingenieursdiensten van Sweco Nederland blijkt uit de groei van de werkvoorraad met 5% ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Deze ontwikkelingen sluiten aan bij maatschappelijke ontwikkelingen en het politieke klimaat. Naast de bouw-, vervangings- en toekomstbestendige inrichtingsopgave, zijn transitievraagstukken rondom mobiliteit, klimaatadaptatie,  energietransitie, milieu en circulariteit in toenemende mate actueel. Sweco Nederland haalde de afgelopen maanden enkele grotere (raam)overeenkomsten binnen voor onder meer netbeheerder TenneT en de gemeenten Amsterdam en Den Haag.

Het aantal medewerkers in Nederland neemt met 1% groei voorzichtig toe. Een positieve ontwikkeling gezien de krapte op de arbeidsmarkt. Dit maakt van leren, ontwikkeling en persoonlijke groei blijvend belangrijke thema’s. Dit heeft, in combinatie met toenemende reiskosten en stijgende grondstoffen- en energieprijzen, impact op de geambieerde winstgevendheid en autonome groei.

Gezien de huidige omstandigheden zijn we absoluut tevreden met dit derde kwartaal. Investeren in de kwaliteit van onze dienstverlening – en daarmee de lange termijn relatie met onze opdrachtgevers – staat voorop. Dat gaat hand in hand met onze focus op persoonlijke ontwikkeling, nieuw talent, diversiteit en nieuwe perspectieven binnen alle lagen van onze organisatie. – Martin van der Heijden, CFO bij Sweco Nederland.

Maartje Meijer

Directeur communicatie

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.