0 van 0 resultaten voor ""

Sweco kwartaalcijfers: solide groei in alle bedrijfsonderdelen

Uit de vandaag gepresenteerde kwartaalcijfers blijkt dat Sweco aanhoudend stabiel presteert. De omzet van Sweco AB bedroeg SEK 7.140 miljoen over het eerste kwartaal van 2023, tegen SEK 6.077 miljoen in diezelfde periode vorig jaar. De EBITA marge nam toe van 10,7% in het eerste kwartaal van 2022 naar 11,9% in de eerste drie maanden van 2023.

Sweco Nederland: op veel fronten een stijgende lijn

Het eerste kwartaal van 2023 kende een goede start voor Sweco Nederland. De omzet van Sweco Nederland nam toe met 13,2% ten opzichte dezelfde periode vorig jaar. Dat is inclusief de acquisities van architectenbureaus JHK en VAN AKEN. De EBITA-marge nam toe van 8,7% in het eerste kwartaal van 2022 naar 10,7% in de eerste drie maanden van 2023.

De Nederlandse markt kent een relatief stabiel eerste kwartaal, met verschillen tussen de diverse segmenten. Met name de energiemarkt kende een toename in vraag naar ingenieursadviesdiensten. Vraag in de infrastructuur- en bouwsegmenten bleven gematigd veroorzaakt door het stikstofprobleem.

 

Om te werken aan onze missie transforming society together zijn groei, continuïteit en rendement belangrijk. Dat maakt het mogelijk om te investeren. En investeren is nodig om ons verder te blijven ontwikkelen. Als mens én als organisatie. – Martin van der Heijden, CFO Sweco Nederland

Nick Renooij

Media en PR