0 van 0 resultaten voor ""

Sweco kwartaalcijfers: een positieve start van het jaar

Gepubliceerd op: 12/05/2022

Uit de vandaag gepresenteerde kwartaalcijfers blijkt dat Sweco aanhoudend stabiel presteert. De omzet van Sweco AB bedroeg SEK 6.077 miljoen over het eerste kwartaal, tegen SEK 5.538 miljoen in diezelfde periode vorig jaar. De EBITA marge nam toe van 9,8% in het eerste kwartaal van 2021 naar 10,7% in de eerste drie maanden van 2022.

Sweco Nederland: méér opdrachten en omzetgroei

Het eerste kwartaal van 2022 verliep stabiel voor Sweco Nederland. De omzet van Sweco Nederland nam licht toe met 3,8% ten opzichte van 1,8% in dezelfde periode vorig jaar. Met EBITA-marge van 8,7%.

Het aantal opdrachten dat is binnengehaald ligt met 16% flink hoger dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Voorbeelden hiervan zijn enkele grotere (raam)overeenkomsten met onder meer Het Rijksvastgoedbedrijf, Amsterdam UMC, NS, ProRail en Celsias. En ook het ontwerp van de A9 Badhoevedorp – Holendrecht, het ontwerp van waterstoftankstations en de ontwikkeling van het Middengebied in de Zuidplaspolder.

Het resultaat is goed. Niet alleen in cijfers, ook hebben we Bureau Stedelijke Planning succesvol geïntegreerd, heeft Sweco Nederland een nieuwe CAO, zijn we veel minder én duurzamer gaan reizen en groeien we in het aantal opdrachten en medewerkers.- Martin van der Heijden, CFO bij Sweco Nederland.

Maartje Meijer

Directeur communicatie

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.