0 van 0 resultaten voor ""

Sweco en Dynniq maken verkeerslichten slimmer

Gisteren hebben Sweco, Dynniq, wegbeheerders en waarnemers van het partnership Talking Traffic met intelligente Verkeersregelinstallatie(iVRI)-tests bewezen dat ze verkeerslichten slimmer kunnen maken. Het is voor het eerst in Nederland dat de volledige iVRI-keten succesvol is getest. Deze keten bestaat uit Smart Traffic van Sweco, de Traffic Light Controller (de iVRI) van Dynniq, de koppeling met het data-overnamepunt en de keten van Fortgång/Siemens.

 

De test vond plaats in het laboratorium van Dynniq in Amersfoort. Het verkeerslicht dat is gebruikt voor de test staat in de fabriek. Dit is vanwege de veiligheid van de weggebruiker. In een volgende fase zal dezelfde test op straat uitgevoerd worden. De Intelligente Transport Systemen(ITS)-applicatie van Sweco stuurt het verkeerslicht van Dynniq aan en stuurt tevens berichten uit om weggebruikers te informeren via het TLEX data-overnamepunt. Dat is een doorgeefluik naar onder andere Flitsmeister.  

SWECO UNIEK IN DE CLOUD
Jeroen Brouwer, projectleider Smart Mobility bij Sweco, vertelt enthousiast: “De ITS-softwareapplicatie van Sweco werkt geheel vanuit de cloud. Dit is uniek in Nederland. Vanuit de cloud is het ons gelukt om de verkeerslichten aan te sturen op basis van alle data die we ontvangen. Deze data komt bijvoorbeeld uit lussen in de weg of uit de voertuigen zelf. Hiermee zetten we een stap in het verbeteren van de doorstroming van de mobiliteit in Nederland.”

INTERACTIE VERKEERSLICHT-WEGGEBRUIKER
“Het is ook gelukt om het verkeerslicht met de individuele weggebruiker te laten communiceren over de actuele stand van zaken in het verkeer”, vertelt Haye Mensonides, commercieel directeur bij Dynniq Mobility. “Het zogenaamde Use Case Informeren is hiermee succesvol getest. De ITS-applicatie stuurt berichten uit die reizigers informeren over wat de tijd-tot-groen en de tijd-tot-rood is, en verleent daarnaast de daarbij behorende services zoals snelheidsadviezen.”

VERVOLG TALKING TRAFFIC
Sweco en Dynniq leveren de geteste keten per 1 augustus op aan de partners van het samenwerkingsverband Talking Traffic om meer ketentests uit te voeren.

OVER TALKING TRAFFIC
Talking Traffic is een meerjarig partnership tussen overheid en markt dat tot doel heeft bereikbaarheid, doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren door real-time informatie-uitwisseling tussen weggebruikers en verkeerssystemen.  

MEER WETEN?
Wilt u meer weten over de tests of wilt u met Jeroen uw vraagstuk op het gebied van smart mobility bespreken? Neem dan contact met hem op.

Jeroen Brouwer
Projectleider Smart Mobility
T +31 88 811 6149
E jeroen.brouwer@sweco.nl

MEER INFORMATIE
Smart Traffic
Talking Traffic en Smart Traffic maken mobiliteit in Nederland toekomstbestendig
Internetsite Dynniq

TREFWOORDEN
Intelligente verkeersregelinstallaties, iVRI’s, Intelligente Transport Systemen, ITS, verkeerslichten, Talking Traffic, Smart Traffic, smart mobility, Sweco, Dynniq

Bron foto: Dynniq