0 van 0 resultaten voor ""

Gepubliceerd: juli 15, 2020

Sweco blijft solide presteren

Uit de vandaag gepresenteerde halfjaarcijfers blijkt dat Sweco, ondanks de onrust die werd veroorzaakt door de Covid-19 pandemie, twee solide kwartalen achter de rug heeft. De EBITA van de Group steeg naar SEK 1.125 miljoen (HY 2019: 953), met een EBITA marge van 10,1 procent (9,2).

CEO Åsa Bergman:

In maart hebben we ons snel aangepast aan de nieuwe situatie en we zijn er in het tweede kwartaal in geslaagd om ons bedrijf te runnen met veel van onze medewerkers die op afstand werken. We hebben onze efficiëntie behouden, met een duidelijke focus op het uitvoeren van projecten bij onze klanten, het winnen van nieuwe projecten en het blijven samenwerken met onze klanten.

Sweco Nederland zag de omzet in het eerste halfjaar met 4% organisch stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De EBITA-marge is verder gestegen naar 8% in het eerste halfjaar. Sweco Nederland sloot dit eerste half jaar onder andere contracten met onder andere ProRail en Rijkswaterstaat.

Succesvolle strategie
“De halfjaarcijfers bevestigen de succesvolle strategie die Sweco al jaar en dag voert. Ook in bijzondere en onzekere tijden als deze zijn we samen met klanten en partners in staat om te groeien. Het is fijn om te kunnen vertrouwen op een strategie die al veel vaker dienst heeft bewezen. Onze focus op de klant, werken met de beste mensen, samen werken vanuit een decentraal model en dit zo efficiënt mogelijk doen, vraagt om ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Eigenschappen waarvan we hebben laten zien dat we ze in huis hebben. Dit geeft ons extra vertrouwen om onze route te vervolgen”, zegt Martin van der Heijden, CFO van Sweco Nederland.