0 van 0 resultaten voor ""

Sweco actief met lokale windenergie op land

Het ontwikkelen van een windpark op land vergt veel specifieke kennis van windenergie, bestemmingen en vergunningen. Sweco is betrokken bij circa 10% van de landelijke doelstelling voor wind op land. Onze experts begeleiden al ruim 15 jaar initiatiefnemers van windprojecten, van eerste idee tot aan de realisatie. Dit doen wij ook bij de windprojecten in Coevorden.

Drie windturbines bedrijventerrein Europark
Sweco heeft voor private ontwikkelaar KWind gezorgd dat 3 windturbines op het bedrijventerrein Europark in Coevorden gebouwd mochten worden. Daarvoor werden 2 procedures voor bestemmingsplanwijziging doorlopen.

We voerden onderzoeken uit op het gebied van onder andere slagschaduw, geluid, ecologie, water, landschap en externe veiligheid. Onze experts stelden vervolgens bestemmingsplannen op en ondersteunden Coevorden bij de reactie op zienswijzen. Daarnaast verzorgden we de vergunningen en de subsidieaanvragen.

Haalbaarheid en inpassingsmogelijkheden
Vanwege de provinciale taakstelling die Drenthe met het Rijk is overeengekomen, heeft de gemeente Coevorden in 2013 haar ambitie voor windenergie verder vergroot. In overleg met de gemeente voerde Sweco in opdracht van KWind, Windunie en Raedthuys haalbaarheidsonderzoeken uit naar inpassingsmogelijkheden voor windenergie in 2 zoekgebieden.

Vervolgens hebben we, samen met de gemeente, via gebiedsprocessen met direct omwonenden de inpassingsmogelijkheden afgebakend. Op basis daarvan besloot de gemeenteraad om de bouw van 7 extra windturbines mogelijk te maken. Momenteel begeleiden we het planproces, voeren we de benodigde onderzoeken uit en stellen we de bestemmingsplannen op.   

Duurzame energie voor 5.000 huishoudens
Jaap Wisse, senior adviseur Windenergie bij Sweco: ”Onze experts zorgen ervoor dat windturbines daadwerkelijk gebouwd mogen worden. De windturbines in Coevorden gaan duurzame energie voor 5.000 huishoudens leveren. Met de nieuwe projecten komt er nog windstroom voor zo’n 18.000 huishoudens bij.”

Winddagen 2016
Tijdens de Winddagen 2016 op 15 en juni in Rotterdam kunt u aan onze experts vragen stellen over dit onderwerp op onze stand, nummer 11.

CONTACT
Bavius de Vries
Teammanager Gebiedsadvies
T +31 88 811 60 42
E bavius.devries@sweco.nl

Jaap Wisse
Senior adviseur Gebiedsadvies
T +31 88 811 61 10
E jaap.wisse@sweco.nl

MEER INFORMATIE
Ontmoet Sweco op de Winddagen 2016
Sweco actief met windenergie op zee
Internetsite Winddagen
Energie