0 van 0 resultaten voor ""

Sterk jaar voor Sweco Nederland ondanks uitdagende omstandigheden

Sweco Nederland heeft goede resultaten behaald in 2020, ondanks de uitdagende omstandigheden. De gerealiseerde omzet steeg in 2020 naar 197.1 mln euro (2019: 194.2 mln euro) en de EBITA-marge naar 8,3 procent (2019: 7,0). De autonome groei bedroeg over heel 2020 1%.

Vandaag presenteert Sweco Group de jaarresultaten 2020. 

Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland: ‘We kijken terug op een jaar met een goed resultaat, ondanks de uitdagende omstandigheden die impact hadden op ons allemaal, zowel thuis als op het werk. Projecten moesten ineens digitaal uitgevoerd worden en dat is dankzij onze robuuste IT infrastructuur en bovenal de flexibiliteit van onze medewerkers heel goed gegaan. We hebben ons snel weten aan te passen aan de nieuwe situatie en zijn samen met onze klanten in volle vaart doorgegaan. Afgelopen jaar is onze klanttevredenheid toegenomen, de orderportefeuille gegroeid en hebben we ons werkkapitaal verlaagd. De geboekte resultaten stimuleren ons om door te gaan in onze ambitie elke dag een beetje beter te worden. De komende periode blijven we vooral inzetten op verbinding met elkaar. Onderling en met onze klanten. Juist nu, in deze bijzondere tijd. Zo transformeren we samen de samenleving naar een duurzamere wereld. En dan zijn wij op ons best!’

In het vierde kwartaal daalde de omzet voor Sweco Nederland naar 50.2 miljoen euro (2019: 50.9 mln euro). De autonome groei in dit kwartaal bedroeg -3 procent en werd vooral veroorzaakt door lagere inkomsten van subconsultants en een lager aantal medewerkers.

Sweco Group
De omzetgroei voor heel Sweco Group bedroeg in het laatste kwartaal -5%, gecorrigeerd voor kalendereffecten en een aanzienlijke afschrijving in Duitsland. Delen van onze industrie, en de particuliere bouw- en vastgoedsegmenten werden in het vierde kwartaal beïnvloed door de Covid-19 crisis, met een bijkomend negatief effect van lockdowns en andere beperkingen.

De organische omzetgroei over 2020 voor de groep bedroeg -1 procent (2019: 5), exclusief de afschrijving in Duitsland en kalendereffecten. De EBITA-marge over het hele jaar, exclusief de afschrijving in Duitsland, verbeterde tot 9,7 procent (9,1). Nederland leverde hier een aanzienlijke bijdrage aan.

Åsa Bergman, CEO en President van Sweco AB: ‘Ik ben er trots op dat we in zo’n uitdagend jaar zijn blijven groeien en de winstgevendheid hebben verbeterd in zeven van onze acht markten. Ik ben verheugd dat onze twee grootste Business Areas, Zweden en Finland, beter presteerden dan de winstgevendheid van de groep en een EBITA-marge van ruim boven de 12 procent laten zien. We sluiten het jaar af met een kwartaal dat werd beïnvloed door de tweede golf van Covid-19 en een aanzienlijke afschrijving in Duitsland. Het aantal opdrachten bleef stabiel en we zien dat de trends die ons drijven – verstedelijking, digitalisering en duurzaamheid – in de toekomst belangrijke motoren zullen blijven in de samenleving.’

Klik hier voor het persbericht van Sweco Group