0 van 0 resultaten voor ""

Rotterdamse baan: Sweco van begin tot eind betrokken

Den Haag en de regio beter bereikbaar maken, dat is het doel van de Rotterdamsebaan, de weg  die knooppunt Ypenburg verbindt met de Haagse Centrumring. Sweco is sinds 2016 in opdracht van de Combinatie Rotterdamsebaan (BAM en VolkerWessels) actief betrokken bij dit project. Een mijlpaal voor zijn projectteam.

We zijn actief geweest in alle fasen van het project. Van het mede-opstellen van het bouwplan, tot het uitwerken van het veiligheidsbeheerplan, het verzorgen van trainingen, tot het begeleiden van het proces voor de openstellingsvergunning. In een zeer goede afstemming met de Combinatie Rotterdamsebaan  hebben wij onze bijdrage geleverd aan een bijzonder mooi project.

 

-Mello Lindner, senior adviseur Assetmanagement en projectleider bij Sweco

Een duurzame veilige tunnel

Tunnelveiligheid en beschikbaarheid zijn van begin af aan belangrijk items geweest in de ontwikkeling van de Victory Boogie Woogietunnel. Sweco was betrokken bij de afstemming over veiligheidsissues met bevoegd gezag, de veiligheidsbeambte en de hulpdiensten.

Training van tunneloperators

Sweco trainde de operators, die de tunnel nu dagelijks gaan bewaken en bedienen, en officieren van dienst die ondersteunen bij incidenten.

We hebben hen – volledig coronaproof- getraind in een virtual reality-opstelling. Ook brandweer en politie hebben we alvast rondgeleid om hen bekend te maken met de tunnel. We gebruikten hiervoor een tourguide systeem, waarbij de deelnemers in de tunnel luisterden naar de rondleider via headsets, om voldoende afstand van elkaar te bewaren.

 

-Christiaan Hoogmoed, adviseur mobiliteit & infrastructuur

 

 

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.