0 van 0 resultaten voor ""

Officiële opening integraal engineeringsproject Den Haag Centraal

Op maandag 1 februari is de officiële opening van station Den Haag Centraal. Het vernieuwde Den Haag Centraal is na jaren van verbouwing klaar voor de toekomst. Klaar voor de reiziger van nu en morgen. Sweco verzorgde sinds oktober 2005 het integrale ontwerp, de engineering en de begeleiding van de uitvoering van het project.

De bouw was nodig omdat het aantal reizigers flink toeneemt. Er werd gebouwd met de winkel open; de treinen bleven rijden en alle voorzieningen waren beschikbaar voor de reiziger.

Integraal engineeringsproject
Sweco, met Benthem Crouwel Architects als architect, kreeg in 2005 de opdracht van ProRail. We hebben technische expertise ingezet voor onder andere de engineering van het constructieve ontwerp, het installatietechnische ontwerp, het ontwerp van de bovenleidingen en de bijbehorende draagconstructie, de tractie en de energievoorzieningen, het bouwkostenmanagement, de vergunningen, de bouwlogistiek en het integraal projectmanagement. Tijdens de realisatie van de nieuwe terminal verzorgden we de uitvoeringsbegeleiding en ondersteunden we het bouwmanagement van ProRail.

Den Haag Centraal verbindt
Alle vervoersstromen vloeien nu op het station samen. Het station is hiermee een cruciale verbindingsschakel met grote meerwaarde voor Nederland, de regio en de stad. Het ruime en lichte station maakt aan alle vier de zijden verbinding met de stad. Met haar moderne uitstraling en faciliteiten is het een plek geworden om te elkaar te ontmoeten en prettig te verblijven. Kortom, Den Haag Centraal verbindt.

CONTACT
Marc van den Berg
Projectleider
T 06 22 08 73 11
E marc.vandenberg@sweco.nl

MEER INFORMATIE
Den Haag CS: een toekomstbestendig OV-knooppunt