0 van 0 resultaten voor ""

MT500 reputatieonderzoek: Sweco beste architecten- en ingenieursadviesbureau

Sweco is het hoogst genoteerde architecten- en ingenieursadviesbureau in het reputatieonderzoek van Sprout, de MT500. In de categorie ‘beste werkgever in de sector technische dienstverlening’ staat Sweco op de derde plek. Op alle gemeten onderdelen steeg Sweco in de ranglijst ten opzichte van vorig jaar. Met hoge scores op de onderdelen duurzaam ondernemerschap, goed werkgeverschap en excellente uitvoering.

Duurzaam ondernemerschap

De MT500 is een jaarlijks onderzoek van Sprout waarin wordt gekeken naar de reputatie van Nederlandse bedrijven onder beslissers, managers en leidinggevenden. Binnen de sector technische dienstverlening is Sweco naar de eerste plek gestegen op het onderdeel duurzaam ondernemerschap. Op de onderdelen goed werkgeverschap en excellente uitvoering bezet Sweco de tweede plek. In de totale ranking van 2023 is Sweco maar liefst 186 plekken gestegen naar de 119e plek.

Deze stijgende lijn is mooi om te zien. Het is een fijne erkenning voor de stappen die Sweco in Nederland zet. We willen van Sweco de onbetwiste nummer één voor klant én talent maken. Het motiveert ons dat steeds meer mensen ons zien als een duurzame organisatie die het verschil maakt voor mensen, de leefomgeving van morgen en de natuur. We zetten elke dag mooie stappen, betere stappen. En die route blijven we volgen. – Mark Wybenga, directeur HR bij Sweco

Onderling beoordelen

Kenmerkend voor de MT500 is de onderlinge beoordeling. Beslissers, managers en leidinggevenden van organisaties die actief zijn in dezelfde branche hebben Sweco beoordeeld op de onderdelen productleiderschap, klantgerichtheid, excellente uitvoering, de kwaliteit van het werkgeverschap en duurzaam ondernemerschap. En vice versa. Het idee achter deze onderlinge beoordeling is dat je meer kunt zeggen over een bedrijf dat in dezelfde branche opereert, dan over een bedrijf uit een heel ander vakgebied.