0 van 0 resultaten voor ""

Mark Hecker nieuwe business director mobiliteit

Per 1 januari 2023 is Mark Hecker business director mobiliteit bij Sweco Nederland en treedt vanuit die positie toe tot het topmanagement. Met deze aanstelling draagt hij zorg voor het verder uitbouwen van Sweco’s leidende positie binnen mobiliteit, het verder doorontwikkelen van duurzame samenwerkingen hierop en het realiseren van nieuwe business.  

Mark (47) is een expert met jarenlange ervaring op het gebied van mobiliteitsvraagstukken. Verkeer en vervoer werken als een rode draad door zijn loopbaan. Hij werkte onder andere als consultant bij Gemeente Amsterdam, management consultant bij Berenschot, manager innovatie en strategie bij Connexxion en was onlangs partner bij Boer & Croon.

Werken aan uitdagende projecten die er écht toe doen, samen impact maken en het verwezenlijken van nieuwe kansen geeft mij ontzettend veel energie. Op het gebied van mobiliteit wil ik dan ook beweging realiseren, zowel bij klanten als bij Sweco.

Mark: “Ondanks de afname van de aardgasbaten, stijgende kosten voor financiering en meerdere (concurrerende) crisissen (van jeugdzorg tot de asielketen), zijn in de recente kamerbrief over het MIRT de langetermijninvesteringen in de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid van Nederland overeind gebleven.

En rekening houdend met de woningopgave en stikstofcrisis is er veel werk om de mobiliteitsprojecten te realiseren. Nog los van de enorme beheer- en onderhoudsopgave waar onze Nederlandse infrastructuur voor gesteld staat. Wat ik zie is dat publieke organisaties veel kennis in huis hebben en steeds vaker en meer een beroep doen op ingenieursadviesdiensten.

Daarnaast zie ik een interessante uitdaging ten aan zien van het gedragsveranderende effect van de coronacrisis op de modaliteitskeuzes van reizigers. Technologische ontwikkelingen, digitalisering en duurzaamheid zullen een prominentere rol moeten gaan spelen in de veranderende eis van onze nog steeds groeiende bevolking.”

Business directors

Onze business directors zijn aangesteld om nog sneller integraal te kunnen inspelen op de uitdagingen van Sweco’s klanten: energietransitie (Bert van Renselaar), gezonde en veilige stad (Susan Groot-Jebbink), klimaatadaptatie (Alex Hekman), slimme en veilige mobiliteit (Mark Hecker), en circulaire economie (Richard Koops). Het is de ambitie om Sweco beter te positioneren op deze belangrijke en maatschappelijke thema’s.

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.