0 van 0 resultaten voor ""

College ‘Transities in het landelijk gebied’

Urban Insight Academy

Vooruitdenken over de indeling van ons land

“De ruimte in Nederland is schaars, maar de opgaven immens: de energietransitie slokt terrein op, de natuur staat onder druk en er moet flink worden bijgebouwd. Daarbij houden we nog te weinig rekening met de gevolgen van klimaatverandering”, zegt waterexpert Alex Hekman. “Het wordt tijd om vooruit te gaan denken over de indeling van ons land.”

Tijdens dit Urban Insight Academy college op donderdag 5 september zoomen we in op deze opgave. Sweco collega Alex Hekman (Business director Water en Klimaatadaptatie) gaat in gesprek met professor Jan Rotmans. Met deze expert op het gebied van de grootste duurzaamheidsuitdagingen van deze tijd, belooft dit een inspirerend en prikkelend college te worden!

Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid. Daarbij is hij oprichter van organisaties die de transitietheorie naar de praktijk vertalen, namelijk ICIS, Urgenda, DRIFT, Nederland Kantelt en Zorgeloos. In zijn laatste boek “Omarm de Chaos” gaat hij in op de manier waarop hij naar de wereld in transitie kijkt. Hij neemt ons tijdens het college mee in de manier waarop de transities die voor ons liggen elkaar beïnvloeden, en hoe we hier gezamenlijk een weg in kunnen vinden.

Zien we jou op 5 september in Amsterdam?

  • Voor wie: klanten en relaties
  • Wat: Urban Insight Academy college ‘Transities in het landelijk gebied’
  • Wanneer: maandag 5 september 2022 van 12:00 tot 14:30 uur (inclusief lunch)
  • Waar: Tolhuistuin Amsterdam-Noord (IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam)

Dit college liever online volgen? Dat kan ook! We delen graag de Youtube link met je.  

Veld met klaprozen

Urban Insight Academy: leren, innoveren, inspireren

Ook via onze Urban Insight Academy zetten we onze deuren open. Om samen met klanten en relaties te leren, innoveren en inspireren op het gebied van duurzaamheid en duurzame gebiedsontwikkeling. Daarom organiseren we gedurende het jaar regelmatig colleges en masterclasses waarin we dieper ingaan op maatschappelijk actuele thema’s.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.