0 van 0 resultaten voor ""

Seminar ‘De fluïde stad in 2040’

15/9 Den Haag, gratis deelname

‘De fluïde stad in 2040’. Laat je inspireren!

Op donderdag 15/9 nemen we met klanten en relaties een duik in de “fluïde stad”. Welke ontwikkelingen heeft het stedelijk gebied in de afgelopen 25 jaar doorgemaakt en wat zijn de opgaven voor een toekomstbestendige stad in Nederland anno 2040? Vier sprekers waaronder Pieter van der Heijde, directeur Bureau Stedelijke Planning (part of Sweco) nemen je mee in vraagstukken over de consequenties van de zeespiegelstijging en klimaatadaptatie en wat een toenemende bevolking betekent voor woningprogrammering, werklocaties, voorzieningen en bereikbaarheid.

Laat je inspireren op donderdag 15/9 en meld je gratis aan!

Met bijdragen van

Met experts uit het vakgebied Olger van Dijk, directeur Ruimtelijke Ontwikkeling van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Josja van der Veer, directeur Ruimte en Duurzaamheid gemeente Amsterdam, Pieter van der Heijde, directeur Bureau Stedelijke Planning (part of Sweco), en Matthijs Bouw, oprichter van One Architecture and Urbanism. De dagvoorzitter is Arend Hilhorst, voormalig wethouder Wonen en Ruimtelijke ordening gemeente Den Haag.

Tijdens het seminar komt onder andere aan de orde:

  • Wat zijn de consequenties van de zeespiegelstijging; kunnen we nog wel bouwen in gebieden onder N.A.P en wat vraagt de klimaatadaptatie aan vastgoed en openbare ruimte?
  • Wat betekent een verdere toename van de bevolking in het grootstedelijk gebied; bouwen aan een metropool?
  • Hoe anticiperen we met de woningprogrammering, werklocaties en voorzieningen op vergrijzing en internationalisering van de bevolking?
  • Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de bereikbaarheid? Meer metroverbindingen, nieuwe HSL-verbindingen, elektrisch vliegen?

Alle informatie op een rij

  • Voor wie: klanten en relaties
  • Wat: seminar ‘De fluïde stad in 2040’
  • Wanneer: donderdag 15/9 2022 van 13:30 tot 18:00 uur
  • Waar: Theater aan het Spui, Den Haag (Spui 187, 2511BN)
  • Deelname is gratis
Dakakker Rotterdam - Stedelijke planning - Sweco

Urban Insight Academy: leren, innoveren, inspireren

Ook via onze Urban Insight Academy zetten we onze deuren open. Om samen met klanten en relaties te leren, innoveren en inspireren op het gebied van duurzaamheid en duurzame gebiedsontwikkeling. Daarom organiseren we gedurende het jaar regelmatig colleges en masterclasses waarin we dieper ingaan op maatschappelijk actuele thema’s.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.