0 van 0 resultaten voor ""

Masterclass:
Het realiseren van werkfuncties in stedelijke woon-werkmilieus

27/9 Rotterdam

Hoe realiseren we aantrekkelijke woon-werkgebieden?

Aantrekkelijke woon-werkmilieus. Het uitgangspunt is mooi, maar hoe kom je daar? Werkfuncties vormen een meerwaarde voor toekomstbestendige stedelijke woon-werkmilieus, maar realisatie van werkplekken blijkt in de praktijk vaak moeilijk. In deze masterclass op 27 september verkennen we samen met jou de mogelijkheden om deze werkfuncties te realiseren.

Deze Masterclass is de volgende verdiepingsslag in onze reeks over gemengde stedelijke milieus. Dit keer focussen we op de meerwaarde van werkfuncties binnen de gebiedsontwikkeling. Hoe realiseer je aantrekkelijke gemengde gebieden, waar ook werken een plek krijgt? Welke instrumenten bestaan daarvoor en hoe effectief zijn deze? Dit bekijken we zowel vanuit de overheid als vanuit de markt. Daarom organiseren we deze masterclass samen met gebiedsontwikkelaar AM, heren 5 architecten en een publiek investeringsfonds (OMU). Samen met jou komen we tot een vernieuwende aanpak en instrumentarium om gemengde gebieden te realiseren waar ook werkfuncties een plek krijgen.

Waar gaan we mee aan de slag?

 • Een breed spectrum aan innovatieve instrumenten voor het realiseren van werkfuncties in woon-werkmilieus.
 • Het integraal benaderen van de opgave, vanuit het perspectief van de overheid èn de markt.
 • Concrete lessen uit de praktijk aan de hand van actuele gebiedsontwikkelingen.
 • Handvatten voor het effectief uitwerken van uw eigen stedelijke woon-werkmilieus.
VOOR WIE?

De Masterclass is interessant voor beleidsadviseurs en projectmanagers van gemeenten, ontwikkelaars, corporaties en vastgoedeigenaren.

Alle informatie op een rij

 • Voor wie: klanten en relaties
 • Wat: masterclass ‘het realiseren van werkfuncties in stedelijke woon-werkmilieus’
 • Wanneer: dinsdag 27/9 2022 van 13:30 tot 17:00 uur
 • Waar: Kantoor Sweco Rotterdam, Rederijstraat 5
 • Kosten: 300 euro
Dakakker Rotterdam - Stedelijke planning - Sweco

Programma 27 september

13.30    Inloop met lunch

14.00    Start inhoudelijk programma

 • Introductie actuele opgave bij het ontwikkelen van woon-werkgebieden
 • Mieke Verschoor (AM) en Jeroen Atteveld (Heren 5 architecten) over de publicatie Superplinten, met ruimtelijke en programmatische tools voor de transformatie van bedrijventerreinen naar aantrekkelijke hoogstedelijke buurten en een discussie over de sturing en instrumenten die nodig zijn om een transformatie tot gemengd woon-werkgebied tot stand te laten komen
 • Sander van Schijndel (OMU) deelt de eerste resultaten van zijn MRE-onderzoek over functiemenging en productieve bedrijfsruimte in binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen
 • Joris Quaedflieg (Sweco) deelt innovatieve instrumenten om werkfuncties te borgen aan de hand van actuele gebiedsontwikkelingen. Samen met u gaat hij op zoek naar de meest kansrijke instrumenten.

17.00    Afsluiting en netwerkborrel

Urban Insight Academy: leren, innoveren, inspireren

Ook via onze Urban Insight Academy zetten we onze deuren open. Om samen met klanten en relaties te leren, innoveren en inspireren op het gebied van duurzaamheid en duurzame gebiedsontwikkeling. Daarom organiseren we gedurende het jaar regelmatig colleges en masterclasses waarin we dieper ingaan op maatschappelijk actuele thema’s.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.