0 van 0 resultaten voor ""

Masterclass

De winst van een materiaalwisselplaats

Circulair materiaalgebruik in de openbare ruimte

We moeten duurzamer omgaan met onze materialen. De huidige prijsstijgingen, gebrek aan bouwstoffen, beperkingen in ruimtegebruik en aan- en afvoer van materialen door oorlog en klimaatverandering bewijzen dit eens te meer. Wij zijn als maatschappij aan zet. Hoe pas je dit in jouw gemeente toe?

Door hergebruik van materialen in de openbare ruimte. Een optimaal ingerichte materiaalwisselplaats kan hierbij het verschil maken. Zodat materiaal dat vrijkomt niet verloren gaat, maar kan worden ingezet bij een volgend bouwplan. Tijdens deze Urban Insight Academy masterclass op donderdag 24 november zoomen we in op de winst die hierin te behalen valt voor jouw gemeente.

De winst van een materiaalwisselplaats

Sweco ontwikkelde de methode ‘de winst van een materiaalwisselplaats’. Tijdens deze masterclass delen onze experts circulaire economie Tamara, Richard en John de stappen die je als gemeente kunt zetten om circulaire doelstellingen te behalen en vertellen zij meer over de financiële – en milieuwinst die behaald kan worden met een materiaalwisselplaats. We zoomen in op onderwerpen als:

  • Hoe pas je circulair materiaalgebruik toe in de openbare ruimte?
  • Wanneer is een materiaalwisselplaats rendabel?
  • Hoe kan een materiaalwisselplaats helpen om circulaire doelstellingen (zoals verminderen nieuwe grondstoffen, C02 reductie, stimuleren hergebruik) te behalen?
  • Wat is er nodig voor het succesvol opzetten van een materiaalwisselplaats (fysiek, digitaal, organisatorisch)?

Zien we jou op 24 november in Rotterdam?

  • Voor wie: in het bijzonder interessant voor beleidsmakers en assetmanagers bij gemeenten
  • Wat: Urban Insight Academy Masterclass ‘De winst van een materiaalwisselplaats’
  • Wanneer: donderdag 24 november 9.00 – 12:30 (inclusief lunch)
  • Waar: Sweco Rotterdam (Rederijstraat 5, 3011 XR)
  • Kosten: 495 euro per persoon, inclusief lunch
AANMELDEN

Leren van elkaar

Naast inhoudelijke lezingen van onze experts is er veel gelegenheid voor het uitwisselen van ideeën. Jullie gaan deze ochtend ook zelf aan de slag met eigen cases om zo optimaal van elkaar te kunnen leren. We sluiten af met een gezellige lunch waarbij we informeel terugkijken op de ochtend.

Na de masterclass heb je inzicht in wat er komt kijken bij het inrichten van een materiaalwisselplaats, wat de aandachtspunten zijn en hoe je het tot een succes kan maken.

Vragen over de masterclass of benieuwd naar de mogelijkheden van een in-company training? Neem contact met ons op via tamara.monster@sweco.nl. We vertellen je graag meer!

Urban Insight Academy: leren, innoveren, inspireren

Ook via onze Urban Insight Academy zetten we onze deuren open. Om samen met klanten en relaties te leren, innoveren en inspireren op het gebied van duurzaamheid en duurzame gebiedsontwikkeling. Daarom organiseren we gedurende het jaar regelmatig colleges en masterclasses waarin we dieper ingaan op maatschappelijk actuele thema’s.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.