0 van 0 resultaten voor ""

Masterclass:
Een nieuwe blik op participatie

13/04, Marineterrein Amsterdam

Hoe steek je participatietrajecten raak in?

Participatie is relevanter dan ooit te voren. Door in gesprek te gaan en in verbinding te komen met betrokkenen creëer je het draagvlak dat nodig is. Te vaak wordt participatie nog gezien als een verplicht onderdeel in het proces om toestemming te krijgen voor een ontwikkeling. Daarnaast worden te vaak middelen ingezet die weinig opleveren en waar een te eenzijdige doelgroep op af komt. Daarom organiseren wij op 13 april deze masterclass. En helpen we jou, jouw blik op participatie te verbreden. Na afloop ga je vol energie en inspiratie naar huis en weet je hoe je participatietrajecten waardevol kunt insteken.

De masterclass organiseren we in samenwerking met Zeewaardig Service Design en Bureau Marineterrein Amsterdam. De masterclass vindt dan ook plaats op het unieke Marineterrein. Deze privélocatie die decennia lang in gebruik was door de Marine, is inmiddels voor een deel opengesteld voor het publiek. Op het Marineterrein werken bedrijven, wetenschappers, creatieven en studenten samen aan het bedenken, testen en toepassen van oplossingen voor stedelijke uitdagingen. Ook is het terrein uitgegroeid tot een recreatieplek voor de Amsterdammer.

Tijdens de masterclass delen we onze ervaring met participatietrajecten en ontvang je al onze tips om jouw doelgroep op het juiste moment aan te laten haken in het proces. Ook omvat het programma een sprankelend verhaal van Zeewaardig Service Design, de expert in het ontwerpen van methoden om samen complexe vraagstukken creatief op te lossen. We sluiten de masterclass af met een inspirerende rondleiding langs verschillende living labs op het Marineterrein en een brainstorm over het interactief en innovatief inrichten van een participatietraject aan de hand van verschillende casussen.

Aanmelden voor deze masterclass is niet meer mogelijk.

Alle informatie op een rij

  • Voor wie: eigenaren, ondernemersverenigingen, ontwikkelaars, gemeenten en overige overheden.
  • Wanneer: donderdag 13 april 2023 van 9:30 uur tot 13:00 uur
  • Waar: Marineterrein Amsterdam (Kattenburgerstraat 5)
  • Kosten: €300 exclusief btw en inclusief catering

Alle informatie op een rij

  • Voor wie: eigenaren, ondernemersverenigingen, ontwikkelaars, gemeenten en overige overheden.
  • Wanneer: donderdag 13 april 2023 van 9:30 uur tot 13:00 uur
  • Waar: Marineterrein Amsterdam (Kattenburgerstraat 5)
  • Kosten: €300 exclusief btw en inclusief catering

Programma

9:30 uur
Ontvangst

10:00 uur
Welkomstwoord door de dagvoorzitter Toine Hooft (Sweco)

10:10 uur
Ingrid Ploegmakers (Sweco) neemt je mee in haar ervaring met participatietrajecten. Zij geeft o.a. antwoord op de vragen: waar in het proces haak je betrokkenen aan? Hoe haak je een brede doelgroep aan?

10:35 uur
Adinda de Lange (Zeewaardig Service Design) weet precies hoe je met behulp van service design participatietrajecten creatief kunt vormgeven. Zij geeft o.a. antwoord op de vragen: hoe kun je komen tot waardevolle participatie-output die werkelijk wat toevoegt aan het proces? Welke innovatieve vormen van participatie kun je inzetten als middel om alle doelgroepen te betrekken?

11:00 uur
Tijd om het Marineterrein te verkennen! Onder begeleiding van Sophie van Opstal (Bureau Marineterrein Amsterdam) krijg je een rondleiding langs de verschillende living labs.

11:45 uur
We gaan samen brainstormen over hoe je een participatief proces kunt inrichten en welke innovatieve methoden je kunt gebruiken om betrokkenen op een goede manier te betrekken. We nemen het Marineterrein als casus om tot verrassende uitkomsten te komen. Daarnaast hebben we ruimte voor een andere casus. Heb je plannen voor een transformatie? Meld het gebied dan aan via het aanmeldformulier. Zo ga je met een bruikbare en inspirerende insteek voor je project naar huis.

12:30 uur
Afsluiting en gezamenlijke lunch

Urban Insight Academy: leren, innoveren, inspireren

Ook via onze Urban Insight Academy zetten we onze deuren open. Om samen met klanten en relaties te leren, innoveren en inspireren op het gebied van duurzaamheid en duurzame gebiedsontwikkeling. Daarom organiseren we gedurende het jaar regelmatig colleges en masterclasses waarin we dieper ingaan op maatschappelijk actuele thema’s.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.