0 van 0 resultaten voor ""

Masterclass:
Het realiseren van werkfuncties in stedelijke woon-werkmilieus

02/02, Utrecht

Hoe realiseren we aantrekkelijke woon-werkgebieden?

Aantrekkelijke woon-werkmilieus. Het uitgangspunt is mooi, maar hoe kom je daar? Werkfuncties vormen een meerwaarde voor toekomstbestendige stedelijke woon-werkmilieus, maar realisatie blijkt in de praktijk vaak moeilijk. Voor toekomstbestendige stedelijke milieus zijn echter ook werkplekken nodig. In deze masterclass verkennen we samen met jou de mogelijkheden om werkfuncties te realiseren in stedelijke woon-werkmilieus. Wegens de succesvolle editie in september 2022 en de grote interesse, organiseren we deze masterclass nogmaals op 2 februari 2023. 

Deze masterclass is de volgende verdiepingsslag in onze reeks over gemengde stedelijke milieus. Dit keer focussen we op de meerwaarde van werkfuncties binnen de gebiedsontwikkeling. Hoe realiseer je aantrekkelijke gemengde gebieden, waar ook werken een plek krijgt? Welke instrumenten bestaan daarvoor en hoe effectief zijn deze? Dit bekijken we zowel vanuit de overheid als vanuit de markt. Daarom organiseren we deze masterclass samen met Heren 5 architecten en een publiek investeringsfonds (OMU). Samen met jou komen we tot een vernieuwende aanpak en instrumentarium om gemengde gebieden te realiseren waar ook werkfuncties een plek krijgen.

Waar gaan we mee aan de slag?

 • Een breed spectrum aan innovatieve, juridische instrumenten voor het realiseren van werkfuncties in woon-werkmilieus.
 • Het integraal benaderen van de opgave, vanuit het perspectief van de overheid én de markt.
 • Concrete lessen uit de praktijk aan de hand van actuele gebiedsontwikkelingen.
 • Handvatten voor het effectief uitwerken van uw eigen stedelijke woon-werkmilieus.

Alle informatie op een rij

 • Voor wie: beleidsadviseurs en projectmanagers van gemeenten, ontwikkelaars, corporaties en vastgoedeigenaren
 • Wanneer: donderdag 2 februari 2023 van 13:30 tot 17:00 uur
 • Waar: Restaurant Seven, Utrecht (Mariaplaats 7)
 • Kosten: 300 euro

Alle informatie op een rij

 • Voor wie: beleidsadviseurs en projectmanagers van gemeenten, ontwikkelaars, corporaties en vastgoedeigenaren
 • Wanneer: donderdag 2 februari 2023 van 13:30 tot 17:00 uur
 • Waar: Restaurant Seven, Utrecht (Mariaplaats 7)
 • Kosten: 300 euro
Dakakker Rotterdam - Stedelijke planning - Sweco

Programma 2 februari 2023

13.30    Inloop met lunch

14.00    Start inhoudelijk programma

 • Introductie actuele opgave bij het ontwikkelen van woon-werkgebieden.
 • Joris Quaedflieg (Sweco) deelt een innovatief, juridisch instrumentarium om werkfuncties te borgen aan de hand van actuele gebiedsontwikkelingen. Samen met jou gaat hij op zoek naar de meest kansrijke instrumenten.
 • Jeroen Atteveld (Heren 5 architecten) over de publicatie Superplinten, met ruimtelijke en programmatische tools voor de transformatie van bedrijventerreinen naar aantrekkelijke hoogstedelijke buurten en een discussie over de sturing en instrumenten die nodig zijn om een transformatie tot gemengd woon-werkgebied tot stand te laten komen.
 • Sander van Schijndel (OMU) deelt de resultaten van zijn MRE-onderzoek over functiemenging en productieve bedrijfsruimte in binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen. Vorige maand is Sander op dit onderwerp afgestudeerd aan de Amsterdam School of Real Estate en heeft hij met dit onderzoek de MRE-scriptieprijs 2022 gewonnen!

17.00    Afsluiting en netwerkborrel

Ben je verhinderd op 2 februari 2023, maar heb je wel interesse?
Deze masterclass is ook mogelijk als in-company masterclass. Neem hiervoor contact op met Joris Quaedflieg via joris.quaedflieg@sweco.nl of +31 6 123 594 03.

Urban Insight Academy: leren, innoveren, inspireren

Ook via onze Urban Insight Academy zetten we onze deuren open. Om samen met klanten en relaties te leren, innoveren en inspireren op het gebied van duurzaamheid en duurzame gebiedsontwikkeling. Daarom organiseren we gedurende het jaar regelmatig colleges en masterclasses waarin we dieper ingaan op maatschappelijk actuele thema’s.

Heb je een uitdaging of een andere vraag voor ons?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.