0 van 0 resultaten voor ""

Investeringsadvies voor institutionele beleggers

De activiteiten van Sweco Capital Consultants zijn per 1 mei 2022 overgenomen door a.s.r. real estate. De medewerkers van Sweco’s dienstenpakket Capital Consultants vormen samen met het team Investment Partners van a.s.r. real estate sindsdien één team en gaan verder onder de naam ASR Real Assets Investment Partners.

Beleggen in vastgoed en infrastructuur

Bij het beleggen in vastgoed en infrastructuur is het essentieel om de kansen en risico’s van vastgoed te kennen. Als ingenieursadviesbureau bundelen wij de kennis van 18.000 ingenieurs en andere specialisten in Europa met onze kennis in het beheren van investeringsportefeuilles. Zij combineren uitgebreide regionale, nationale en internationale kennis met technische expertise tot op assetniveau. Ons team zorgt ervoor dat portefeuilles in control zijn en voldoen aan de eisen van toezichthouders en achterban.

Feiten en cijfers

Beleggingsexpertise én technische kennis
Onderdeel van het grootste ingenieursadviesbureau van Europa
Aantal specialisten
25
Assets under advice
€5 Miljard
Aantal beleggingsfondsen in Europa, de V.S. en Azië-Pacific
65
Opdrachtgevers
Pensioenfondsen, verzekeraars, institutionele beleggers

Onze beleggingsspecialisten zijn voortdurend is gesprek met de ingenieurs van Sweco. De (technische) ontwikkelingen en innovaties binnen vastgoed en infrastructuur gaan razendsnel. Dat maakt het selecteren van de efficiëntste beleggingen steeds complexer. Wij slaan de brug tussen finance en techniek.

Factoren die wij meenemen in onze investeringsadviezen:

 • Voldoet het object nu en op de langere termijn aan de duurzaamheidseisen?
 • Met welke aanpassingen is het energieverbruik te verlagen?
 • Hoe ontwikkelen de onderhoudskosten van een object zich in de komende jaren?
 • Welke bezetting is te verwachten van huurwoningen op basis van lokale demografische trends?
 • Hoe ontwikkelt de leegstand in een winkelgebied zich de komende tien jaar?
 • Welke infrastructurele ontwikkelingen voorzien we in een gebied?
Tijdens een presentatie hebben de consultants van Sweco hun oordeel toegelicht en onderbouwd met argumenten. Een ervaren groep consultants, die meer plannen voor beleggingen in infrastructuur hebben gezien. Het is prettig om met zo’n partij inhoudelijk te discussiëren, daar word je altijd wijzer van.

Erik van de Brake, hoofd Infrastructuur bij PGGM.

De controle houden over je investeringsportefeuille

Naast een aantrekkelijk risico gecorrigeerd rendement kunnen aanvullende maatschappelijke en duurzaamheidsdoelstellingen gerealiseerd worden. Het gespecialiseerde team van Capital Consultants kent de mondiale trends en de markt. Wij weten wat nodig is om als institutionele belegger in control te zijn.

Ons team is continu gericht op de best mogelijke performance. Met onze technische expertise dagen we fondsmanagers uit om maximale waarde te creëren. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat onze klanten in control zijn over hun portefeuille. We monitoren de fondsen met een uitgebreid team van analisten en leveren elk kwartaal een gedetailleerde rapportage. We onderhouden het contact met fondsmanagers en zijn aanwezig bij aandeelhoudersvergaderingen. Zo ontzorgen we onze opdrachtgevers volledig.

 • Beleggingsmonitoring
 • Beleggingsadministratie en rapportage
 • Benchmarking
 • Risk/return-analyse
 • Performance-analyse
 • Periodieke reviews van de performance

Selectie en due dilligence

Op basis van de huidige portefeuille, de investeringsstrategie en het investeringsplan selecteren wij de meest efficiënte beleggingen. Wij gebruiken onze eigen fonds/manager-database en meerdere externe databases om een longlist van het beschikbare fondsuniversum samen te stellen. Op basis van de vooraf gedefinieerde investeringscriteria en data van de fondsmanagers stellen we een relevante shortlist op. Hieruit selecteren we met ons geauditeerde multicriteria-analysemodel de meest preferente beleggingsfondsen.

Wij voeren een grondig due diligence-onderzoek uit op geselecteerde beleggingen. De onderwerpen waarop wij due diligence uitvoeren, omvatten onder andere fondsstructuur, governance, beleggingsproces, management, prestaties, kosten en portefeuille.

Technisch onderzoek door gespecialiseerde ingenieurs is vrijwel altijd onderdeel van onze due diligence-onderzoeken. Een on-site bezoek maakt daar vaak deel van uit. Landsgrenzen vormen hierbij geen belemmering; zo schakelen we onze Noorse collega’s met regelmaat in bij due diligence-onderzoeken rondom investeringen in waterkrachtcentrales in Noorwegen. Hun specialistische kennis is onmisbaar om in een dergelijke unieke sector een goede risicoafweging te maken.

Masterclass en research paper

Wat maakt vastgoed of infrastructuur aantrekkelijk als investering? En welke kansen biedt de huidige markt? Om inzicht te krijgen in deze thema’s verzorgen we de masterclass ‘Beleggen in vastgoed en infra’. We deden dit recent voor bijvoorbeeld het Pensioenfonds Foodservice, het Philips Pensioenfonds en het Pensioenfonds voor de betonsector.

Daarnaast doen we in opdracht van onze klanten onderzoek op maat. Daarbij analyseren we zowel historische gegevens als trends en prognoses. In een research paper vatten we de interessantste ontwikkelingen en beleggingskansen samen.

Quarterly European Insights

We doen doorlopend onderzoek naar trends op het gebied van vastgoed en infrastructuur en de kansen voor onze klanten. Research is het fundament van elke beleggingsbeslissing. Wij beschikken over een toegewijd researchteam en dataspecialisten, die met fundamentele economische en marktanalyses de basis leggen voor iedere portefeuillestrategie. Onze strategische partners in de Verenigde Staten en Azië-Pacific ondersteunen ons team met lokale expertise en assetdata tot op postcode- en huisnummerniveau. Op basis van de uitkomsten adviseren we over de meest efficiënte beleggingsstrategie, afgestemd op de huidige portefeuille, risicotolerantie en beleggingsdoelstellingen.

Sustainable Finance Disclosure Regulation

Sweco adviseert over de duurzame steden en samenlevingen van de toekomst. Als adviseur van institutionele beleggers vinden wij het belangrijk om een toegevoegde waarde te hebben in het verduurzamen van deze samenleving. Dit doen wij onder meer door toepassing van duurzaamheidscriteria in ons beleggingsbeleid en die van onze klanten.

In 2018 heeft de Europese Commissie een actieplan voor duurzame financiering geïntroduceerd: het Sustainable Finance Action Plan. Hiermee wil zij de financiële sector ertoe bewegen om, op de langere termijn, meer te beleggen in activiteiten die duurzaam zijn. De Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) vloeit voort uit dit actieplan.

Bij onze advisering aan klanten komen ESG-risico’s in onze dienstverlening uitgebreid aan bod. Rekening houdend met het feit dat onze klanten allemaal een verschillend ESG-beleid nastreven, hanteert SCC minimale normen die onderdeel uitmaken van haar advisering aan de klanten.

Aan de slag om kansen en risico’s in kaart te brengen

Onze adviseurs staan klaar om aan de slag te gaan om beleggers te helpen volledig in control te blijven? Neem contact op met onze adviseurs door middel van onderstaand formulier. Één van onze adviseurs zal persoonlijk contact opnemen.

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Copy link
Powered by Social Snap