Emma Penn kijkt vooruit en stookt het vuurtje op

De vraagstukken waar Sweco bij betrokken is zijn complex en uitdagend. Was het een paar geleden nog ondenkbaar drones op de bouwplaats in te zetten of fietsdrukte bij het stoplicht haarfijn te voorspellen: vandaag de dag is dat normaal. De wereld om ons heen verandert razendsnel en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Dit vraagt om nieuwsgierige mensen. Mensen met een flinke bagage aan expertise die zich willen blijven ontwikkelen. Want soms kun je iets gewoonweg niet bedenken en zul je samen met anderen op moeten trekken, jezelf kwetsbaar opstellen en andere competenties moeten ontwikkelen om tot antwoorden te komen. We investeren in deze professionele nieuwsgierigheid. Juist om klanten te ontzorgen, te helpen en te inspireren.

Of zoals Jan Rotmans zegt: in het oog van de orkaan is het stil, maar daarbuiten raast het. Soms vergeten we wel eens hoe zeer het raast. Corona bevestigt dat in je comfortzone blijven gewoonweg niet genoeg is. Als bedrijf willen we bijblijven, sterker nog: we willen voorop lopen. Leren en ontwikkelen is daarvoor bij ons ‘key’.

Dagelijks zetten we stappen richting vakontwikkeling en expertise: dit is het hart van onze organisatie. Projecten maken onze trots. Maar ook aan competentie-ontwikkeling werken we veel. Want juist competenties zijn breed, zie je overal terug, zijn voor elke rol nodig en kunnen het verschil maken. Kijk maar naar die gezonde dosis nieuwsgierigheid. Die vaardigheid brengt je verder. En dichter bij klanten.

Dit proces en waakvlammetje van de organisatie trainen en stimuleren we voortdurend bij Sweco. Soms op een wel heel bijzondere manier. Gisteren nog in een digitale escaperoom ter afsluiting van het jong professional programma. Of collega’s produceren hun eigen theaterstuk. Dat lijkt frivool, maar dat is niet het doel. Wanneer een ingenieur bereid is buiten zijn comfortzone het podium te pakken, dan weet je dat die ervaring hem en anderen bij blijft. En zijn verhaal menens is. We zijn soms dus erg creatief in de manier waarop we faciliteren.

Emma Penn - de Kleer

Tegelijkertijd geloven we in verstilling en vertraging. Zo is yoga in ons bewegen@sweco programma al langer een onderdeel. Juist door stil te staan en te vertragen komt zelfreflectie. En dat brengt inzicht met vervolgens groei van binnenuit. Dat soort processen staan we bij met coaches, programma’s en intervisies.

Overigens is leren en groeien geen exclusieve ‘taak’ voor HR binnen ons bedrijf. Vanuit alle hoeken wordt dit in de hele organisatie gestimuleerd en geïnitieerd. En individueel wordt het omarmd en pro-actief opgepakt. Zo organiseren collega’s maandelijks innovatiecafés waar nieuwe ideeën en pitches worden uitgewisseld. Dat versnelt onze innovatiekracht enorm. En het prikkelt onze nieuwsgierigheid. Of neem ons Urban Insight programma waarin collega’s uit alle hoeken van het (buiten)land en de samenwerking opzoeken op slimme oplossingen te vinden voor uitdagingen van onze klanten wereldwijd. Dat leidt uiteindelijk tot een hele positieve vibe die sterk samenhangt met de drive om de beste te willen zijn.

Toch is het ook zo dat leren en ontwikkelen niet voor iedereen vanzelfsprekend is. En wordt gedacht dat hoe je het tot nu toe hebt gedaan immers altijd goed heeft gewerkt. Daarom investeren we ook in laagdrempelige interventies, vinden er het hele jaar door workshops en activiteiten plaats en organiseren we roadshows rondom groeien@sweco waarin we collega’s meenemen in de mogelijkheden voor leren en ontwikkelen bij Sweco.

En het kan ook zo zijn dat je soms in je werk een stapje terug wilt doen. Om meer balans te krijgen, of om welke reden dan ook. Ook dat faciliteren we. Er is ruimte, alle kanten op. Dat is de reikwijdte van leren en groeien binnen Sweco. En dat is behoorlijk bijzonder! Zo zijn we toegankelijk en nabij en is het voor iedereen makkelijk in te stappen. We blijven het vuurtje aanwakkeren en stoken hem op. Want het beroep van de toekomst begint vandaag al, daar kun je maar beter klaar voor zijn.