• THE INCREDIBLE DAY-TO-DAY

    Het ontwerpen van de Finse Satavuo school is een schoolvoorbeeld van ons streven naar succesvol partnerschap. Door nauw samen te werken met alle betrokkenen hebben we een duurzaam ontwerp gemaakt die de leerlingen van morgen weet te inspireren. Door elk project uitzonderlijk te maken, maken we de dagelijkse praktijk ongelooflijk.

Op zoek gaan naar een oplossing om het onderwijs op het platteland excellent te organiseren en die lange tijd mee kan. Dat was de opgave in Finland. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever, leraren, leerlingen en bewoners hebben we nieuwe manieren van denken verkend en zijn we gekomen tot een compleet nieuw type school.

In het Friese Sint Annaparochie bundelen de provincie, gemeente en drie onderwijsinstellingen hun krachten. Op Campus Middelsee volgen inmiddels 700 leerlingen niet alleen onderwijs, ze lopen ook stage op het ‘Leerwerkplein’ en kunnen ze direct doorstromen naar een baan in de regio. De campus zorgt voor goed opgeleide arbeidskrachten voor de lokale arbeidsmarkt en wil zo de regionale economie versterken.

Lees meer
/siteassets/projecten-en-innovaties/campus-middelsee-innovatie-in-het-onderwijs---770x433px.jpg

Twee basisscholen, kinderopvang, een peuterspeelzaal en het Centrum voor Jeugd en Gezin samenbrengen onder één dak van een nieuw duurzaam, flexibel, energiezuinig en onderhoudsarm gebouw, dat was de wens van de gemeente Assen. Bijzonder in dit project is dat er samen is gekozen om een gezond binnenklimaat leidend te laten zijn voor het ontwerp.

Lees meer
/siteassets/projecten-en-innovaties/mfa-assen-oost-770x433px.jpg