Zuidasdok: voor een betere bereikbaarheid van de Zuidas en noordelijke Randstad

Zuidas is een buitengewoon dynamisch gebied waar wonen, werken en recreëren bij elkaar komen. Het gebied trekt dagelijks zo’n 150.000 gebruikers, onder wie reizigers, studenten, bewoners en werknemers van (internationale) bedrijven en instellingen. De capaciteit van de A10 Zuid en het station is te krap in de spits en door een toename van het aantal automobilisten en reizigers is het project noodzakelijk.

Het infrastructuurproject Zuidasdok gaat zorgen voor een betere bereikbaarheid van Zuidas en de noordelijke Randstad. De A10 Zuid gaat van vier naar zes rijstroken en verdwijnt in het hart van Zuidas onder de grond. Station Amsterdam Zuid wordt compleet vernieuwd. Verschillende vormen van (openbaar) vervoer komen er straks samen. Het stationsgebied krijgt een nieuwe, groene inrichting.

Met dit project willen Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam en ProRail de bereikbaarheid van de Zuidas waarborgen en verdere groei mogelijk maken, zodat Zuidas ook in de toekomst een aantrekkelijk en bereikbaar gebied blijft.

Sweco is sinds 2015 betrokken bij dit infrastructuurproject van de Zuidas. Als strategisch partner en technisch adviseur van ZuidPlus (de combinatie Fluor, HOCHTIEF en Heijmans) richt Sweco zich op de (ontwerp)technische advisering over de volle breedte van het project.

FEITEN
Locatie: Amsterdam
Opdrachtgever: ZuidPlus

MEER INFORMATIE
Wegen
Projectpagina Zuidasdok
Definitieve gunning Zuidasdok aan combinatie Fluor, Heijmans, HOCHTIEF