Vernieuwde Maaslijn gaat zorgen voor snelle en betrouwbare spoorverbinding

De Maaslijn is een belangrijke spoorlijn tussen Nijmegen en Roermond. De treinen op deze spoorlijn zijn vaak overvol door het groeiende aantal reizigers. Ook is de huidige verbinding storingsgevoelig, met veel vertragingen en uitval tot gevolg. Hierdoor missen reizigers hun aansluitingen. De provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland spraken daarom af om de situatie én de leefbaarheid te verbeteren door de lijn te elektrificeren. Sweco kreeg opdracht van de provincie Limburg en ProRail om ervoor te zorgen dat de verouderde dieselspoorlijn een moderne, snelle en betrouwbare verbinding wordt.

Om de spoorlijn te moderniseren startten Limburg, Gelderland, Noord-Brabant en ProRail in 2016 het project ‘Kwaliteitsverbetering Maaslijn’. De maatregelen omvatten onder andere elektrificatie van de spoorlijn, aanleg van meerdere passeersporen en een extra station bij Grubbenvorst. Sweco ondersteunt de provincies bij de engineering, de bestuurlijke besluitvorming, de conditionerende activiteiten en de contractvorming. De maatregelen gaan zorgen voor minder vertragingen, minder treinuitval en betere aansluitingen op treinen in Nijmegen, Venlo en Roermond.

Robert Dwars, projectmanager bij Sweco: “Dit project is in meerdere opzichten een prachtige uitdaging. Er zijn veel partijen bij betrokken en het project kent belangrijke deadlines die we moeten halen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we samen de klus gaan klaren en ervoor gaan zorgen dat de Maaslijn een moderne, snelle en betrouwbare verbinding wordt. Dit project perfect bij de maatschappelijke doelstellingen van Sweco.”

MEER INFORMATIE
Rail