Ondersteuning regio Amsterdam bij verbeteren bereikbaarheid uitgaanscentrum Zuidoost

Amsterdam Zuidoost is het tweede belangrijke uitgaanscentrum van Amsterdam. De Ziggo Dome, de Amsterdam ArenA en de Heineken Music Hall trekken jaarlijks veel bezoekers. Bij grote evenementen komen in korte tijd tienduizenden bezoekers extra in het gebied. Dit leidt tot drukte op de wegen en tot niet-optimaal gebruik van parkeervoorzieningen. In de Praktijkproef Amsterdam zoekt men naar mogelijkheden om de verkeerssituatie te verbeteren.

De Praktijkproef Amsterdam is een grootschalige test met nieuwe innovaties in de auto en op de weg. Het doel is om toe te werken naar een toekomst waarin informatie in de auto, verkeerslichten en informatieborden langs de weg optimaal met elkaar samen werken. Sweco was samen met het projectteam betrokken bij verschillende werkzaamheden, zoals het begeleiden van het marktproces, het opstellen van aanbestedingsdocumenten en het technisch management.

De Praktijkproef Amsterdam is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland, de stadsregio Amsterdam.

MEER INFORMATIE
Internetsite Praktijkproef Amsterdam
Mobiliteit en infrastructuur