Bruisende buurtfunctie: Brede school SOM

Acht zeer diverse scholen en maatschappelijke organisaties wilden samengaan in een nieuw gebouw in de wijk Poppenhare/Lootuinen te Coevorden. Woningcorporatie Domesta wilde een gebouw dat ontmoeting stimuleert tussen de verschillende bevolkingsgroepen in deze wijk. Sweco gebruikte de Blokkendoosmethode om tot een breed gedragen ruimteprogramma en beheermodel te komen.

Domesta vroeg aan Sweco om een second opinion ten aanzien van de financiën te maken. Naar aanleiding van onze bevindingen en ons advies werden we vervolgens gevraagd om het ruimteprogramma te optimaliseren en een beheermodel en een technisch programma van eisen op te stellen. Ook hebben adviseerden we de opdrachtgever ten aanzien van de aanbesteding en de uitvoering van dit design, build en maintainance-project. Het resultaat is een goed functionerend, duurzaam, energiezuinig en onderhoudsarm gebouw, waarin de diverse gebruikers hun dagelijkse activiteiten optimaal kunnen verrichten.

DEELNEMENDE ORGANISATIES
CBS Mijndert van der Thijnen, RKBS Panta Rhei, OBS Wilhelminaschool, Icare Welzijnsorganisatie, KDC/BSO Kinderwereld, PSZ Pinokkio, CJG Coevorden en TVC.

MEER INFORMATIE
De Blokkendoosmethode maakt samen bouwen weer makkelijk
Bouw en vastgoed