0 van 0 resultaten voor ""

Smart mobility voor een leefbare stad en minder CO2-uitstoot

Minder CO2-uitstoot, fijnstof en geluidsoverlast. Groenere wijken en een plek waar je je gemakkelijk verplaatst van A naar B. Stuk voor stuk zaken die bepalend zijn voor de leefbaarheid van stad of gemeente. Maar waar moet je beginnen? Met Smart Mobility-oplossingen kun je vandaag al starten. Smart Traffic is een voorbeeld van zo’n oplossing. Hiermee kun je verkeerslichten slim aansturen. En dat levert weer een belangrijke bijdrage aan het reduceren van CO2 en een leefbare stad

Dit is smart traffic:

  • Software om verkeerslichten slim aan te sturen
  • Voorspellend vermogen met een gunstig effect op de leefbaarheid in gemeentes en steden
  • Onder de streep geld besparen
  • Aangestuurd vanuit de cloud
  • Aan te passen naar het beleid en de wensen van de gemeente
  • Toekomstbestendig en bereidt zich voor op de komst van zelfrijdende voertuigen
Verkeer op de Slimme Ringweg van Almelo waar gebruik wordt gemaakt van Smart Traffic

Duurzame mobiliteit

Stel dat die lange wachtrijen voor rode verkeerslichten er niet zouden zijn. Dat auto’s, fietsers en voetgangers soepel langs elkaar heen bewegen. De stad wordt groener en veiliger. En gezonder, want minder CO2-uitstoot en fijnstof betekent schonere lucht. Het vergroten van de leefbaarheid staat bij veel gemeentes hoog op de agenda.

Maar waar begin je in een omgeving die juist steeds drukker wordt? Sweco heeft Smart Traffic ontwikkeld: een voorspellend, realtime verkeersmodel dat ‘slimme mobiliteit’ in de praktijk brengt. Als het verkeer goed doorstroomt, daalt de CO2-uitstoot en dat komt de leefbaarheid direct ten goede.

Smart mobility in Helmond

Helmond is een van de steden waar Smart Traffic zijn succes heeft bewezen. Resultaat: 22 procent minder wachttijd voor auto’s en 20 procent minder CO2-uitstoot. De percentages verschillen per verkeerssituatie. We kunnen ze meten door gebruik te maken van een simulatiemodel. Daardoor krijg je een goed beeld hoe het verkeer doorstroomt met de inzet van Smart Traffic. Elke stad of gemeente is gebaat bij duurzame oplossingen voor een leefbare stad. Geen extra asfalt, maar slimme inzet van technologie. Dat levert een gezonde, groene en veilige gemeente op!

Met Smart Traffic heb je software in handen om het verkeer in jouw stad of gemeente te optimaliseren. Met deze oplossing kun je vandaag al starten!
Vragen? We zijn er voor je.

+31 88 811 66 00
info@sweco.nl
Naar contactpersonen

Meer weten over onze andere diensten?

Samen met klanten en de kennis van 17.500 architecten, ingenieurs en adviseurs, stuk voor stuk vakidioten, creëren we slimme oplossingen voor het stedelijk gebied. Met oog voor de versnellende kracht van digitalisering en het perspectief van een groene en duurzamere samenleving. Bekijk al onze diensten

Beter doorstroming in het het verkeer

Waarom staat iedereen stil? Waarom duurt het zo lang voor ik groen licht krijg? Gedachten die bij elke verkeersdeelnemer weleens opkomen. Het komt doordat verkeerslichten vaak slecht werken.

Luchtfoto van infrastructuur, wegen met water in stedelijke omgeving

Met Smart Traffic worden verkeerslichten veel slimmer aangestuurd, doordat informatie van weggebruikers beschikbaar is via apps. Smart Traffic maakt gebruikt van deze data. Ook camerabeelden en meetpunten in de weg gebruikt Smart Traffic om verkeerslichten aan te sturen. Ze springen dus op rood en groen, afhankelijk van de verkeerssituatie op dat moment. Zo wordt de wachttijd op een kruispunt geminimaliseerd.

Digitalisering van infrastructuur bij A2 met auto's en matrix borden

Verkeer voorspellen

Smart Traffic beschikt over voorspellend vermogen. Voordat een verkeersdeelnemer bij een kruispunt aankomt, heeft de software al berekend welk verkeerslicht op rood of groen moet springen. Het is juist die unieke eigenschap die positief effect heeft op de leefbaarheid in de stad. Smart Traffic maakt het bovendien mogelijk om specifieke beleidsdoelstellingen te realiseren.

Je wilt bijvoorbeeld bewoners stimuleren om vaker de fiets te pakken. Door fietsers zwaarder te laten meewegen, levert fietsen tijdswinst op en zijn mensen eerder geneigd om de fiets te pakken. Het Mobility Solutions-team kan de software finetunen om specifieke doelstellingen te behalen.

Smart traffic blijft optimaliseren

Is de vraag van de klant ook daadwerkelijk zijn uitdaging? Niet altijd. Vaak zit er meer achter. Daarom gaan we altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Door uit te zoomen en verder te kijken dan een specifieke locatie. We denken mee, kijken vooruit en werken samen toe naar de beste oplossing. Bij de implementatie van Smart Traffic kunnen we die oplossing van tevoren in beeld brengen met een simulatie van de verkeerssituatie.

Dat wil niet zeggen dat het beleid over drie jaar nog hetzelfde is. Onze leefomgeving verandert continu. Met Smart Traffic kunnen we daar flexibel op inspelen. Door aan de ‘knoppen te draaien’ kunnen we een nieuwe situatie optimaliseren.

Ook de software zelf is continu in ontwikkeling. Er wordt gesleuteld en geoptimaliseerd. We delen innovaties en bespreken nieuwe features tijdens onze tweemaandelijkse releasebijeenkomsten. De nieuwe vraagstukken van onze klanten gebruiken we om Smart Traffic nog verder te optimaliseren.

Infrastructuur in de nacht met wegen, gebouwen en auto's

Erkende expertise

Terwijl Smart Traffic op diverse locaties wordt geïmplementeerd, blijft het team bezig met het doorontwikkelen van de software. Zowel voor de korte als de lange termijn. Zo bereiden we de software voor op de zelfrijdende auto.

iSPaT voor de zelfrijdende auto

Dat doen we met ons iSPaT(individual SPace and Time)-concept, waarmee een voertuig een tijdslot krijgt om over te steken. De automobilist kan daardoor zijn snelheid tijdig aanpassen. En de zelfrijdende auto, die staat in de toekomst misschien wel nooit meer stil voor rood licht. Wil je je als gemeente voorbereiden op de zelfrijdende auto? Met Smart Traffic ben je klaar voor de toekomst!

Ringweg van Almelo met verkeer en verkeerslichten

SWECO PARTNER IN TALKING TRAFFIC

Het verbeteren van bereikbaarheid, doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Welke gemeente is er niet mee bezig? Vijftien partijen en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werken daarom samen aan oplossingen. Die oplossing zit in het realtime uitwisselen van data uit apps, gps en verkeerssystemen. Ook Sweco is met Smart Traffic onderdeel van Talking Traffic.

Verkeer op de ringweg van Almelo Nederland

Sweco winnaar Cobouw Innovatieprijs

In januari 2019 ontving Sweco met Smart Traffic de Cobouw Innovatieprijs tijdens de Infratech. Een mooie erkenning van vakgenoten. Volgens de jury laat de oplossing zien dat big data wegbeheerders en gebruikers echt ten dienst kan zijn.

Wil jij weten wat we voor jouw gemeente kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op. We denken mee, kijken vooruit en maken samen een plan hoe we Smart Traffic voor jouw situatie kunnen inzetten. Op basis van het plan gaan we tot uitvoering over.

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt of heb je een vraag?

Laat hier je gegevens achter. Wij zorgen dat je in contact komt met de juiste persoon. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen. Voor elke uitdaging, groot of klein.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.