Sweco neemt deel aan Innovatie Tafel 'Dé innovatieve tool bij de verduurzaming van kantoren?!'

/siteassets/nieuws/watercampus-binnen.jpg

Sweco neemt deel aan Innovatie Tafel 'Dé innovatieve tool bij de verduurzaming van kantoren?!'

17 oktober 2016
Op 27 november vindt de Innovatie Tafel Directeuren 'Dé innovatieve tool bij de verduurzaming van kantoren?!' plaats in Utrecht. Doel van de Innovatie Tafel is het ontwikkelen van een tool die vastgoedprofessionals ondersteunt bij het verduurzamen van gebouwen. Norbert Bol, directeur Capital Consultants bij Sweco neemt deel aan de innovatietafel.

Op verzoek van RVO.nl en in samenwerking met NeVaP ontwikkelden Van Kempen Consultancy in samenwerking met Vinvis een aanpak voor het ontwikkelen van een tool die vastgoedprofessionals ondersteunt bij het verduurzamen van gebouwen, te starten met bestaande kantoren. Het plan is om in een vervolgtraject de tool ook toepasbaar te maken voor de retail en andere relevante vastgoedsectoren, gebruikmakend van de opgedane ervaring.

Aanleiding is dat energie-innovaties in bestaand vastgoed op de plank blijven liggen. Het Ministerie van Economische Zaken liet daarom in 2015 een onderzoek uitvoeren om inzicht te krijgen in hoe overheden en marktpartijen barrières kunnen slechten en in kunnen spelen op motieven. Het onderzoek leverde strategische benaderingen om vastgoedprofessionals over de streep te trekken. Dit Innovatieproject bouwt voort op deze inzichten.

De afgelopen maanden zijn een twintigtal NeVaP leden geïnterviewd. Op basis van deze interviews is een concept en daarbij behorend prototype van de tool ontwikkeld. Tijdens deze Innovatie Tafel geven directeuren (werkzaam bij een vastgoedbelegger, vastgoedmanagement organisatie of adviesbureau) feedback op de onderzoeksresultaten, de conceptontwikkeling en het prototype van de tool.

Deze Innovatie Tafel is exclusief toegankelijk voor NeVaP leden, die werkzaam zijn als directeur. Inschrijven kan tot 24 oktober via de website van NeVaP.

CONTACT
Norbert Bol
Directeur Capital Consultants
T +31 88 811 42 19
E norbert.bol@sweco.nl

MEER INFORMATIE
Capital Consultants