Sweco en GRESB organiseren sustainability vastgoed-event

Sweco en GRESB organiseren sustainability vastgoed-event

12 september 2017
Op donderdag 12 oktober presenteert GRESB in samenwerking met de Capital Consultants van Sweco de resultaten van de GRESB Real Estate Assessments 2017. Het event van GRESB vindt dit jaar plaats op het kantoor van Sweco in De Bilt.

GRESB staat voor Global Real Estate Sustainability Benchmark en meet op wereldschaal de resultaten van vastgoedfondsen op het gebieden van ‘environment’, ‘social’, ‘governance’ en ‘health and well-being’. Het biedt de Nederlandse vastgoedsector inzicht in de huidige stand van zaken op deze gebieden en de trends op het gebied van duurzaamheid die uit de jaarlijkse assessments naar voren komen.

WAT KUNT U VERWACHTEN?
Tijdens dit sustainability vastgoed-event wordt duidelijk wat de volgende stap is op het gebied van het verduurzamen van vastgoed(fondsen) en het verder verbeteren van de GRESB-scores. Daarnaast krijgt u antwoord op de vraag of en in welke mate het verbeteren van deze scores ten koste mag gaan van het rendement op het vastgoed.

Sweco schetst haar visie op de ‘Stad van de Toekomst’ en gaat in op de ESG-ontwikkelingen bij vastgoedfondsen. Prof. dr. Dirk Brounen van de Universiteit Tilburg presenteert een onderzoek op basis van data van GRESB en INREV. Hij legt een relatie tussen vastgoedrendement en duurzaamheid.

De middag wordt geleid door Saskia van den Bronk, afdelingshoofd Capital Consultants bij Sweco. We sluiten het event af met een paneldiscussie met toonaangevende professionals uit de vastgoedindustrie.

PROGRAMMA

 • 14:30 – Inloop 
 • 15:00 – Welkomstwoord, door Eugene Grüter, directeur Sweco Nederland
 • 15:10 – Sweco’s duurzame visie op ‘Stad van de Toekomst’ en ESG bij vastgoedfondsen, door Philip Bischop, senior Capital Consultant bij Sweco
 • 15:20 – GRESB Resultaten 2017 voor de vastgoedsector, door Sander Paul van Tongeren, managing director GRESB
 • 15:50 – GRESB Lessons, evidence from the European Non-listed Real Estate Fund Market, door prof. dr. Dirk Brounen, Tilburg University
 • 16:10 – Paneldiscussie
     Panelists:
     Lara Muller, CEO Blue Building Institute
     Pieter Roozenboom, COO Europe CBRE Global Investors
     Bestuurder Nederlands Pensioenfonds
 • 16:50 - Afsluiting
 • 17:00 - Borrel

AANMELDEN
Heeft u interesse in dit evenement? Meldt u zich dan nu aan:

Aanmelden

MEER WETEN?
Wilt u meer weten over het evenement of wilt u over dit onderwerp met ons van gedachten wisselen? Neem dan contact op met Philip Bischop.

Philip Bischop
Senior Capital Consultant bij Sweco
T +31 88 811 4423
E philip.bischop@sweco.nl

MEER INFORMATIE
Eventbrite – 2017 GRESB Real Estate Results

TREFWOORDEN
GRESB Real Estate Assesments, Health&Well-being, ESG, Environmental Social Governance, beleggen, investeren, investeerders, duurzaamheid, duurzaam,  Stad van de Toekomst