Sweco sluit zich aan bij GRESB Infrastructure

Sweco sluit zich aan bij GRESB Infrastructure

24 mei 2016
Om nog breder te kunnen adviseren over duurzaam beleggen in infrastructuur is Sweco lid geworden van GRESB Infrastructure, de duurzaamheidsbenchmark voor infrastructurele beleggingen. Met het lidmaatschap van GRESB geeft Sweco een duidelijk signaal af over het belang van duurzaamheid bij investeringen in infrastructuur.

"Wij zijn verheugd Sweco te verwelkomen als nieuw lid van GRESB Infrastructure”, zegt Nils Kok, CEO van GRESB. “Samen met Sweco, onze 15 founding investors en andere leden zetten wij in 2016 een nieuwe standaard voor ESG reporting en benchmarking van infrastructuur neer. Wij geloven dat Sweco op de langere termijn waarde kan creëren en risico's kan beheersen voor haar cliënten door informatie te gebruiken in actieve dialoog met fondsmanagers en investeringen.”

Verantwoorde en duurzame portefeuille
Sweco geeft al ruim 10 jaar duurzaam advies aan institutionele beleggers over verantwoord beleggen in infrastructuur. Sweco gaat fondsmanagers actief benaderen om deel te nemen aan de GRESB Infrastructure benchmark, met als doel een verantwoorde en duurzame portefeuille voor eindbeleggers. Sweco is sinds 2015 aangesloten bij GRESB Real Estate.

CONTACT
Marc Tesink
Adviseur
T +31 88 811 59 42
E marc.tesink@sweco.nl

MEER INFORMATIE
Sweco Capital Consultants