Sweco adviseert PNO Media in belang retailfonds Syntrus Achmea

Sweco adviseert PNO Media in belang retailfonds Syntrus Achmea

5 april 2016
PNO Media breidt zijn belang in het Achmea Dutch Retail Property Fund uit. Het pensioenfonds had al een belang van 3,1 miljoen euro in het retailfonds van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Dat wordt nu uitgebreid naar 50 miljoen. Sweco adviseerde PNO Media hierin via een uitgebreid selectieproces.

Het Achmea Dutch Retail Property Fund belegt op A-locaties in de grote winkelsteden en in goed renderende, dominante winkelcentra. Sinds 2011 presteert het fonds elk jaar beter dan de benchmark, mede dankzij een actief asset managementbeleid. Zo is vorig jaar begonnen met de ingrijpende renovatie van winkelcentrum Makado in Beek (Limburg) en werden twee panden aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht gereed gemaakt voor nieuwe huurders.

Hoger rendement
Over de afgelopen vijf jaar behaalde het retailfonds een rendement van 4,6 procent, aanmerkelijk hoger dan de IPD benchmark die op 3,8 procent uitkwam. Het fonds telt 21 participanten en had ultimo 2015 een belegd vermogen van 674 miljoen euro. Samen met de portefeuilles van haar discretionaire klanten beheert Syntrus Achmea RE&F in totaal 2 miljard euro in winkelvastgoed.

Focus en actief beleid
“Een duidelijke focus in de locaties van onze beleggingen plus een actief assetmanagementbeleid zijn de sleutelfactoren in de strategie van het Achmea Dutch Retail Property Fund”, zegt fondsmanager Marga Boerman. “Zij zorgen voor een stabiele groei van het directe én het indirecte rendement. Langs deze lijn zullen wij de komende jaren de portefeuille verder versterken.”

Uitbreiding belang
“Bovenstaande factoren, de kwaliteit van de assets en het goede instapmoment, zijn voor PNO Media reden geweest om ons advies over te nemen en het belang in het Achmea Dutch Retail Property Fund uit te breiden”, aldus Rob Courtens en Erick van Koppen van Sweco.

CONTACT
Erick van Koppen, senior consultant, telefoon 06 23 07 27 38, e-mail erick.vankoppen@sweco.nl
Rob Courtens, adviseur, telefoon 06 22 42 27 24. e-mail rob.courtens@sweco.nl