Gemeente Breda geeft ‘go’ voor groots zonnepark op Bavelse Berg

/siteassets/nieuws/xx-l.jpg

Gemeente Breda geeft ‘go’ voor groots zonnepark op Bavelse Berg

16 april 2018
Donderdagavond 12 april heeft de gemeenteraad van Breda haar akkoord gegeven op de aanvraag van Sweco voor de aanleg van een zonnepark van twintig hectare op de Bavelse Berg. Met deze instemming kan Sweco de volgende stap zetten richting de daadwerkelijke aanleg van de ruim 60.000 zonnepanelen; het aanvragen van subsidie uit de regeling Stimulering Duurzame Energie (SDE).

De Bavelse Berg is een voormalige afvalberging waar Sweco verantwoordelijk is voor de nazorg. Onderdeel van die nazorg is het verwerken van het gas dat ontstaat in de afvalberg. Dit stortgas wordt gebruikt voor de productie van groene stroom voor ongeveer 500 woningen. De geplande 20 hectare zonnepanelen wordt het grootste zonnepanelenproject in gemeente Breda.

SDE-SUBSIDIE
Jaap Drost, projectmanager van het project en expert Duurzame Energie bij Sweco: “We zijn blij met het besluit van de gemeenteraad. Na de inspraak en het verlenen van de vergunning kunnen we vervolgstappen zetten voor het aanvragen van de SDE-subsidie aankomende september.” De aanleg en het tijdstip van aanleg is afhankelijk van het verkrijgen van subsidie. “Sweco begeleidt gemeenten, bedrijven en non-profit instellingen in hun verduurzamingsopgave. In dit kader hebben we al voor veel opdrachtgevers SDE-subsidie succesvol aangevraagd en dit keer doen we het dus voor ons eigen project” vertelt Jaap enthousiast.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van SDE-subsidie voor uw gemeente, bedrijf of organisatie? Lees onze whitepaper Energietransitie: nu is de tijd welke onze experts Duurzame Energie Robin van der Sande en Vincent Jansen schreven ter inspiratie.

Wilt u meer weten over De Bavels Berg? Neem contact op met Jaap Drost.

CONTACT
Hanneke Dekkers
Adviseur Duurzame Energie
T: +31 88 811 68 95
M: +31 6 53 54 02 87
E: hanneke.dekkers@sweco.nl

Jaap Drost
Senior projectmanager Duurzame Energie
T: +31 88 811 40 20
M: +316 53 73 22 00
E: jaap.drost@sweco.nl

Vincent Jansen
Manager Duurzame Energie
T: +31 88 811 42 36
E: vincent.jansen@sweco.nl