Sweco nodigt je uit: Digitaal café 'Innovatie in de Bouw'

/siteassets/nieuws/2021/innovatiecafe-beeld-770x433px.jpg

Sweco nodigt je uit: Digitaal café 'Innovatie in de Bouw'

5 februari 2021
18 februari 2021 - 16.00 uur! Meld je aan, zet een drankje voor jezelf klaar en laat je verrassen! We beloven dat je met veel inspiratie de donderdagavond tegemoet gaat.

We kunnen onze problemen niet oplossen met dezelfde manier van denken waarmee we de problemen ooit veroorzaakt hebben, leerde Albert Einstein ons al. Innoveren moeten we, om relevant te blijven Zo kunnen we samen stappen maken op grote uitdagingen als klimaatverandering, energietransitie en circulariteit.

Innovatie vraagt om ontwerp- en verbeeldingskracht. Om andere manieren van samenwerken. Om nieuwsgierige experts die van nature buiten lijntjes, hokjes en vastomlijnde ideeën denken. Die de grenzen van technische mogelijkheden opzoeken en nieuwe samenwerkingsvormen aangaan. En dit weten te verbinden aan de vraagstukken van morgen. Dát is waar onze innovatiekracht ontstaat. 

Wij willen hier ons steentje aan bijdragen en gooien de boel open tijdens ons: Digitaal café ‘Innovatie in de bouw’ op donderdag 18 februari om 16.00 uur.

Werk jij aan innovatie bij de rijksoverheid, provincie, gemeente, waterschap of een aannemersbedrijf? Dan ben je van harte welkom!

Leer van twee innovatieve praktijkcases:

Tijdens ons eerste innovatiecafé staan twee vooruitstrevende samenwerkingen centraal.

  • Kademuren Amsterdam. In de bouw zit kennis in veel verschillende hoofden en bij uiteenlopende partijen. Waar dit van oudsher gescheiden is in tijd en ruimte, laten we deze grenzen bewust vervagen om de Amsterdamse kademuren overeind te houden. In dit unieke en innovatieve project werken we met Scrum om de aanwezige expertise, ervaring en wensen optimaal in te zetten. En met succes! Scrum bleek de oplossing voor het ontwikkelen van onze doeltreffende innovatie (de EZ-flow) en het ontwikkelen van écht partnerschap. Onze aanpak zorgt voor hoge kwaliteit, grip en overzicht en een vloeiende samenwerking. Emma Grijsen, procesbegeleider bij Sweco, en Irene de Kok, agile coach bij Xebia nemen je mee. 
  • De eerste brug van biocomposiet. Uniek in Nederland: samen met de provincie Fryslân en partners is Sweco een innovatie weg ingeslagen om de eerste brug van biocomposiet ter wereld te maken. Met een levensduur van 100 jaar. Sweco monitort het gedrag van de brug met glasvezelsensoren voor breder gebruik van biocomposiet als duurzame grondstof voor de vervanging van bruggen en andere kunstwerken. Berrie Veenhof, expert datamanagement bij Sweco, en Sjoerd Vrieswijk, hoofd provinciale Waterstaat bij de provincie Fryslân laten zien welke mogelijkheden er binnen handbereik liggen om circulariteit te stimuleren.

MELD JE AAN VIA DEZE LINK! 
Zet om 16.00 uur een drankje voor jezelf klaar en laat je verrassen! We beloven dat je met veel inspiratie de donderdagavond tegemoet gaat.

Wil je meer weten?

Ab
Dees