Sweco blijft solide presteren

/siteassets/nieuws/2020/stadvandetoekomst---770x433px-1.jpg

Sweco blijft solide presteren

4 november 2020
Sweco heeft een stabiel derde kwartaal achter de rug, met een goede winstgevendheid, blijkt uit de vandaag gepubliceerde kwartaalcijfers. De EBITA van de Group steeg in Q3 naar SEK 417 miljoen (Q3 2019: 384), met een EBITA marge van 9.2% (8.3). De EBITA marge van Sweco Nederland steeg in Q3 naar 9.4%.

De organische groei van Sweco Nederland daalde in het derde kwartaal met 2%, wat grotendeels veroorzaakt werd door een lager aantal medewerkers en minder inhuur van externen. 

Sweco Nederland won afgelopen kwartaal onder andere de opdracht om de Lekdijk te versterken en om de technische haalbaarheid te onderzoeken van een warmtenet in Loenen en Eerbeek. Het topmanagement team werd versterkt met de aanstelling van een nieuwe HR directeur, twee divisiedirecteuren en twee business directors. 

Martin van der Heijden, CFO van Sweco Nederland: “We zijn heel tevreden dat we er in deze lastige periode in geslaagd zijn om in verbinding te blijven met onze opdrachtgevers. We zien dat het door de coronamaatregelen voor onze klanten soms uitdagend is om de voortgang van het project er in te houden, of om bijvoorbeeld bewonersinspraak te organiseren. Juist nu slagen we er heel goed in om als partner náást de klant te staan en hem of haar hierbij op strategisch niveau te helpen. Het dijkversterkingsproject Tiel Waardenburg en het masterplan voor het Arenapark in Hilversum zijn daar mooie voorbeelden van. Technische integrale expertise is wat we uiteraard in huis hebben, de verbinding maken en houden is wat ons écht kenmerkt’.

Åsa Bergman, President en CEO van de Sweco Group: ‘Het derde kwartaal was wederom een ​​stabiel kwartaal met een goede winstgevendheid, ondanks de heersende pandemie. Ons gediversifieerde bedrijfsmodel en digitale werkmethoden stellen ons in staat om een ​​hoge activiteit en efficiëntie te behouden. Na de eerste fase van crisisbeheersing op korte termijn zijn we nu teruggekeerd naar een meer normaal, gedecentraliseerd beheer van de situatie. Vooruitkijkend zijn we goed gepositioneerd voor de maatschappelijke trends van verstedelijking, digitalisering en duurzaamheid. Samen met onze opdrachtgevers ontwikkelen we innovatieve oplossingen en versnellen we de transitie naar een duurzamere samenleving.’

Lees hier het volledige Q3 rapport

Meer informatie?

Martin
van der Heijden
CFO