Online Urban Insight College – Tim van Hattum over groen in het toekomstige Nederland

/siteassets/nieuws/2020/gezonde-en-veilige-stad---visualisatie-770x433px.jpg

Online Urban Insight College – Tim van Hattum over groen in het toekomstige Nederland

20 mei 2020
Volg op 2 juni van 11.00 - 12.00 uur live via YouTube het Urban Insight college met ir. ing. Tim van Hattum van Wageningen University & Research. Hierin deelt hij zijn 'groene' toekomstbeeld voor 2120 waarin de kracht van de natuur Nederland veilig en welvarend houdt.

Naar de livestream

Groen in de stad is gezond. Door de coronacrisis beseffen we ons dit maar al te goed. Het biedt mogelijkheden tot beweging en recreatie; het geeft ons een momentje om te ‘’ontsnappen’’ uit huis. Daarnaast maakt groen onze stad ook weerbaarder tegen klimaatveranderingen en bodemdalingen.

Tim van Hattum, programmaleider Green Climate Solutions bij Wageningen University & Research, onderzoekt het belang van groen in Nederland en haar steden. Huidige problemen zoals afnemende biodiversiteit, wateroverlast en woningnood zetten de leefbaarheid in ons land onder druk. Samen met een groep onderzoekers aan de Wageningen University & Research heeft Van Hattum gewerkt aan een toekomstbeeld voor 2120 waarin de kracht van de natuur Nederland veilig en welvarend houdt. Zijn kennis over de voordelen van groen in het toekomstige Nederland komt hij met ons delen in het online Urban Insight College op 2 juni.

Laat je inspireren
We nodigen jou uit om (live) deel te nemen aan het Urban Insight College op dinsdag 2 juni. Dit is de kans om je te laten informeren over de rol en voordelen van groen in de stad, en te laten inspireren over de mogelijke toekomst van onze steden en samenlevingen. Middels de YouTube-chat kan je je vragen stellen aan de spreker (let op: hiervoor heb je een Google account nodig).

  • Dinsdag 2 juni, van 11.00 tot 12.00 uur
  • Live te volgen via YouTube
  • Vragen kunnen worden gesteld aan de spreker in de YouTube-chat

Sweco College
Urban Insight is het 10-jarige kennisprogramma van Sweco, gericht op de uitdagingen van de stad van de toekomst. Het college is een initiatief waar we minimaal 4 keer per jaar de combinatie maken tussen wetenschappelijk onderzoek en onze praktijk. Dit doen we in prikkelende open colleges die toegankelijk zijn voor alle collega’s. We dagen je uit om stil te staan bij de trends, ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van slimme mobiliteit, energietransitie, klimaatadaptatie, digitalisering, circulaire economie en gezonde veilige stad.

Meer info
Heb je vragen over onze Sweco Colleges, deze editie of suggesties voor sprekers voor volgende colleges? Neem dan contact op met Rolien de Jong of Maarten Grotholt. 

Meer weten?

Maarten
Grotholt
Programmamanager Urban Insight
Rolien
de Jong